Hirdetés
Bespájzolva

Csicseriborsós puttanesca tészta

Hozzávalók

4
főre
+
400 g rövid tészta

A raguhoz

4 ek olívaolaj
4 - 5 db szardella
4 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
1 nagy marék fekete olajbogyó
2 ek kapribogyó
1 konzerv csicseriborsó
2 konzerv darabolt paradicsom
só, bors
1 tk chilipehely
20 g parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csicseriborsós puttanesca tészta

A puttanesca szósz tökéletes felturbózva zöldségekkel! Most csicseriborsót használtam, de nyugodtan variálhatjátok lencsével vagy bármilyen más hüvelyessel is. A vegák nyugodtan kihagyhatják a szardellát is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
400 g rövid tészta

A raguhoz

4 ek olívaolaj
4 - 5 db szardella
4 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
1 nagy marék fekete olajbogyó
2 ek kapribogyó
1 konzerv csicseriborsó
2 konzerv darabolt paradicsom
só, bors
1 tk chilipehely
20 g parmezán
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. 

Egy serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk a szardellát, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Ha kicsit ez is lepirult, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is lepirítjuk. Hozzáadjuk az olajbogyót, a kapribogyót, a csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a chilipelyhet, elkeverjük, felöntjük a darabolt paradicsommal, és 10-15 percet rotyogtatjuk. Belereszeljük a parmezánt, és a tésztával tálaljuk.

Csicseriborsós puttanesca tészta

Ha tetszett a csicseriborsós puttanesca tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások