Hozzávalók
- 400 g rövid tészta
A raguhoz
- 4 ek olívaolaj
- 4 - 5 db szardella
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 nagy marék fekete olajbogyó
- 2 ek kapribogyó
- 1 konzerv csicseriborsó
- 2 konzerv darabolt paradicsom
- só, bors
- 1 tk chilipehely
- 20 g parmezán
Csicseriborsós puttanesca tészta
Hozzávalók
- 400 g rövid tészta
A raguhoz
- 4 ek olívaolaj
- 4 - 5 db szardella
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 nagy marék fekete olajbogyó
- 2 ek kapribogyó
- 1 konzerv csicseriborsó
- 2 konzerv darabolt paradicsom
- só, bors
- 1 tk chilipehely
- 20 g parmezán
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk a szardellát, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Ha kicsit ez is lepirult, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is lepirítjuk. Hozzáadjuk az olajbogyót, a kapribogyót, a csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a chilipelyhet, elkeverjük, felöntjük a darabolt paradicsommal, és 10-15 percet rotyogtatjuk. Belereszeljük a parmezánt, és a tésztával tálaljuk.
Ha tetszett a csicseriborsós puttanesca tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!