Hozzávalók
- 500 g olaszcsavart tészta
- só
A sajtszószhoz
- 120 g vaj
- 100 g finomliszt
- 1.4 l tej
- 400 g fehér cheddar sajt
- 200 g Gruyère sajt
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk vöröshagymapor
- só, bors
- 1 csomag natúr sajtos szendvicskrém (120 g-os kiszerelés)
A tetejére
- 100 g panko morzsa
- só, bors
- 4 ág kakukkfű
- 60 g vaj
- 50 g parmezán sajt
Hozzávalók
- 500 g olaszcsavart tészta
- só
A sajtszószhoz
- 120 g vaj
- 100 g finomliszt
- 1.4 l tej
- 400 g fehér cheddar sajt
- 200 g Gruyère sajt
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk vöröshagymapor
- só, bors
- 1 csomag natúr sajtos szendvicskrém (120 g-os kiszerelés)
A tetejére
- 100 g panko morzsa
- só, bors
- 4 ág kakukkfű
- 60 g vaj
- 50 g parmezán sajt
A fehér mac and cheese elkészítéséhez először a tésztát forró, sós vízben kifőzzük úgy, hogy a csomagoláson jelzett időnél 2-3 perccel korábban leszűrjük és félretesszük.
Közben közepes lángon megolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett egy kicsit megpirítjuk, hogy a liszt ne maradjon nyers.
Amikor kekszhez hasonló illata van és szép halvány morzsaszíne, hozzáöntjük a tejet és elkeverjük. Ha csomós maradna, botmixerrel átdolgozzuk. Addig főzzük a szószalapunkat, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik.
Ekkor mehet bele a reszelt cheddar és Gruyère sajt, a fokhagyma- és vöröshagymapor, só, bors. Addig keverjük, amíg el nem olvadnak a sajtok, majd beletesszük a natúr sajtos szendvicskrémet is, és homogénre elegyítjük. A sajtszószt ráöntjük a tésztára, elkeverjük és nagyobb szufléformákba szedjük.
Egy tálba szórjuk a panko morzsát, sózzuk, borsozzuk és összemorzsoljuk a kakukkfűlevelekkel, a puha vajjal és a reszelt parmezánnal. Megszórjuk a tészta tetejét a fűszeres morzsával, majd 185 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük, amíg a teteje szép pirult nem lesz.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 20-25 perc
Ha tetszett a fehér mac and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!