Tészták

Gnocchiédesburgonyás-sajtosbesamelleléskolbászmorzsával

Gnocchi édesburgonyás-sajtos besamellel és kolbászmorzsával

Hozzávalók
30 g
vaj
0.5 db
édesburgonya
(200 g/db)
1 szál
kolbász
1 ek
étolaj
30 g
finomliszt
500 ml
tej
só, bors
0.25 db
szerecsendió
200 g
trappista sajt
1 csomag
bolti gnocchi
(400 g-os kiszerelés)

Elkészítés

A gnocchi recept első lépéseként a megtisztított édesburgonyát felkockázzuk, és egy hőálló tálban, mikróban kb. 10 perc alatt puhára „főzzük”. 

A kolbászt felkockázzuk, és egy lábosban közepes lángon elkezdjük megpirítani az olajon. Mikor ropogósra sült, a kolbászdarabokat egy szűrőkanállal kivesszük a zsírból. Papírtörlővel bélelt tányéron hagyjuk kicsit kihűlni, majd késes aprítóban összetörjük. 

Az edényben maradt kolbászzsírra dobjuk a vajat, és ha felolvadt, kicsit megpirítjuk benne a lisztet. Fél perc pirítás után, folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. Fűszerezzük sóval, borssal és reszelt szerecsendióval. Ha besűrűsödött, beleturmixoljuk a megpuhult édesburgonyát és a lereszelt sajtot.

A gnocchit sós, bő lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett ideig. A kifőtt gnocchit leszűrjük, belekeverjük a sajtos mártásba, és megszórjuk a kolbászmorzsával.

gnocchi-edesburgonyas-sajtos-besamellel-es-kolbaszmorzsaval
Gnocchi édesburgonyás-sajtos besamellel és kolbászmorzsával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több tuti gnocchi recept, hogyha akad otthon egy adag bolti gnocchi:

Megúszós gnocchi and cheese

Ázsiai pirított gnocchi

Kolbászos-paradicsomos gnocchi

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A bolti gnocchi az egyik legjobb alapanyag, hiszen annyira gyorsan elkészül, hogy simán belefér időben mellé egy extrább mártás.

Hozzávalók

2 főre
30 g
vaj
0.5 db
édesburgonya
(200 g/db)
1 szál
kolbász
1 ek
étolaj
30 g
finomliszt
500 ml
tej
só, bors
0.25 db
szerecsendió
200 g
trappista sajt
1 csomag
bolti gnocchi
(400 g-os kiszerelés)

A gnocchi recept első lépéseként a megtisztított édesburgonyát felkockázzuk, és egy hőálló tálban, mikróban kb. 10 perc alatt puhára „főzzük”. 

A kolbászt felkockázzuk, és egy lábosban közepes lángon elkezdjük megpirítani az olajon. Mikor ropogósra sült, a kolbászdarabokat egy szűrőkanállal kivesszük a zsírból. Papírtörlővel bélelt tányéron hagyjuk kicsit kihűlni, majd késes aprítóban összetörjük. 

Az edényben maradt kolbászzsírra dobjuk a vajat, és ha felolvadt, kicsit megpirítjuk benne a lisztet. Fél perc pirítás után, folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. Fűszerezzük sóval, borssal és reszelt szerecsendióval. Ha besűrűsödött, beleturmixoljuk a megpuhult édesburgonyát és a lereszelt sajtot.

A gnocchit sós, bő lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett ideig. A kifőtt gnocchit leszűrjük, belekeverjük a sajtos mártásba, és megszórjuk a kolbászmorzsával.

gnocchi-edesburgonyas-sajtos-besamellel-es-kolbaszmorzsaval
Gnocchi édesburgonyás-sajtos besamellel és kolbászmorzsával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több tuti gnocchi recept, hogyha akad otthon egy adag bolti gnocchi:

Megúszós gnocchi and cheese

Ázsiai pirított gnocchi

Kolbászos-paradicsomos gnocchi

Ha tetszett a Gnocchi édesburgonyás-sajtos besamellel és kolbászmorzsával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept