A gnocchi recept első lépéseként a megtisztított édesburgonyát felkockázzuk, és egy hőálló tálban, mikróban kb. 10 perc alatt puhára „főzzük”.
A kolbászt felkockázzuk, és egy lábosban közepes lángon elkezdjük megpirítani az olajon. Mikor ropogósra sült, a kolbászdarabokat egy szűrőkanállal kivesszük a zsírból. Papírtörlővel bélelt tányéron hagyjuk kicsit kihűlni, majd késes aprítóban összetörjük.
Az edényben maradt kolbászzsírra dobjuk a vajat, és ha felolvadt, kicsit megpirítjuk benne a lisztet. Fél perc pirítás után, folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. Fűszerezzük sóval, borssal és reszelt szerecsendióval. Ha besűrűsödött, beleturmixoljuk a megpuhult édesburgonyát és a lereszelt sajtot.
A gnocchit sós, bő lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett ideig. A kifőtt gnocchit leszűrjük, belekeverjük a sajtos mártásba, és megszórjuk a kolbászmorzsával.

- Elkészítési idő: 40 perc