Hozzávalók
- 250 g gemelli tészta
- só
- 200 g kolozsvári szalonna
- 80 ml olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 300 ml 20 %-os főzőtejszín
- frissen őrölt bors
- ½ db szerecsendió
- 1 karika jalapeno paprika
- 50 g Grana Padano
Hozzávalók
- 250 g gemelli tészta
- só
- 200 g kolozsvári szalonna
- 80 ml olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 300 ml 20 %-os főzőtejszín
- frissen őrölt bors
- ½ db szerecsendió
- 1 karika jalapeno paprika
- 50 g Grana Padano
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, közben elkészítjük a szószt. A szalonnát közepes kockákra vágjuk, és egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük megpirítani. Mielőtt leszűrnénk a tésztát, a főzővízből félreteszünk kb. 200 ml-t. Amikor a szalonna megpirult, félretesszük, és ugyanabban a serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd lepirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
Felöntjük tejszínnel és tovább pároljuk, majd ha már besűrűsödött, hozzáöntünk egy kevés tésztafőző vizet. Amikor újra besűrűsödött a szósz, sózzuk és frissen őrölt borssal, illetve reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Felaprítjuk a jalapeno paprikát, és ezt is belekeverjük a szószba, majd hozzáadjuk a megpirított szalonnakockákat és a kifőtt tésztát. Összeforgatjuk és reszelünk rá Grana Padanót. Tálalásnál még egy kevés sajtot reszelünk a tetejére, és frissen őrölt borssal fűszerezzük.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a hamis carbonara receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több tésztarecept a Street Kitchen oldaláról:
Bigoli all’anatra – paradicsomos-kacsamelles tészta