Hozzávalók
- 200 g fusilli tészta
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 8 db koktélparadicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- 150 g paradicsomszósz
- 2 tk oregánó
- 1 tk chilipehely
- só, bors
- 1 db citrom leve
- 80 g fekete olívabogyó
- 150 g feta sajt
Hozzávalók
- 200 g fusilli tészta
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 8 db koktélparadicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- 150 g paradicsomszósz
- 2 tk oregánó
- 1 tk chilipehely
- só, bors
- 1 db citrom leve
- 80 g fekete olívabogyó
- 150 g feta sajt
Először felrakjuk lobogó vízben főni a tésztát, kb. 10 perc mire elkészül al dentére. Ez idő alatt elkészül a szószunk. Ehhez felaprítjuk a fokhagymát, majd egy serpenyőben olajat hevítünk. Ebben lepirítjuk a fokhagymát, majd félbevágjuk a koktélparadicsomokat, és beledobjuk a serpenyőbe, majd tovább pirítjuk az alapunkat.
Ha a paradicsomok kicsit összeestek, belerakjuk a megmosott, felaprított friss bazsalikomot, alaposan elkeverjük, majd mehet bele a paradicsomszósz, az oregánó, a chilipehely, só, bors és a citrom kifacsart leve, és közepes lángon rotyogtatjuk tovább a ragunkat. Felaprítjuk az olívákat, majd hozzáadjuk a raguhoz. Ezután mehet bele a feta sajt, de egy keveset meghagyunk belőle a tálaláshoz. Ha elkészült a tészta, leszűrjük és hozzáöntjük a paradicsomos raguhoz, majd alaposan elkeverjük.
Tálaláskor megszórjuk a félretett fetával, és néhány bazsalikomlevéllel díszítjük. Frissen a legjobb, de bedobozolva király másnapos ebéd munkába vagy a suliba is. Nemcsak egyszerű, de nagyszerű is, minden benne van, ami egy igazán király vega mediterrán tésztához kell.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a mediterrán tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több gyorsan elkészíthető tészta:
15 perces spenótos-ricottás penne
Csőben sült marhahúsos-gombás penne