Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 fej vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
100 g sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
2 szál angol zeller
Hozzávaló kipipálva
500 g darált marhahús
Hozzávaló kipipálva
150 ml jó minőségű száraz vörösbor
Hozzávaló kipipálva
250 ml passzírozott paradicsom (passata)
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
bors
Hozzávaló kipipálva
szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
2 levél babérlevél
Hozzávaló kipipálva
1 tk worcester szósz (opcionális)
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szárított rozmaring
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szárított kakukfű
Hozzávaló kipipálva
3 dl víz
Hozzávaló kipipálva
100 ml tej
Hozzávaló kipipálva
spagetti
Hozzávaló kipipálva
parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Íme a tökéletes bolognai spagetti

A bolognai spagetti a világ egyik legnépszerűbb étele, aminek receptjét milliók ismerik. Ennek ellenére kis világunk még mindig tele van instant bolognai alapokkal és porokkal, ami egészen felháborító. Így arra jutottunk, hogy még mindig nem késő megmutatni az oldalunkon a tökéletes receptet, amit mindenképp próbáljatok ki és rakjátok is el a kedvencek közé!
Kipróbáltam, jóóó lett!
527
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 fej vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
100 g sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
2 szál angol zeller
Hozzávaló kipipálva
500 g darált marhahús
Hozzávaló kipipálva
150 ml jó minőségű száraz vörösbor
Hozzávaló kipipálva
250 ml passzírozott paradicsom (passata)
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
bors
Hozzávaló kipipálva
szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
2 levél babérlevél
Hozzávaló kipipálva
1 tk worcester szósz (opcionális)
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szárított rozmaring
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szárított kakukfű
Hozzávaló kipipálva
3 dl víz
Hozzávaló kipipálva
100 ml tej
Hozzávaló kipipálva
spagetti
Hozzávaló kipipálva
parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A bolognai spagetti a világ egyik legegyszerűbb kajája, mégis sokan készítik porból. Egy olyan receptet mutatunk, ami szerintünk TÖKÉLETES, de persze ha nektek már megvan a jól bevált változatotok, amit az egész család imád, miattunk ne változtassatok rajta. 

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált húst, “fehéredésig” pirítjuk, majd a vörösbor és a passzírozott paradicsom következik.

bolognai spagetti
Bolognai spagetti

Fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és rozmaringgal és opcionálisan kevés worcester szósszal. Felöntjük a vízzel és egy órán át rotyogtatjuk. Titkos hozzávalóként öntsünk bele a tejet és főzzük még 10 percig. Tökéletes, al dentére főtt tésztán tálaljuk, reszelt parmezánnal!

bolognai spagetti
A kaja mellé vörösbort ajánlunk

Ha tetszett a bolognai spagetti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?