Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
100 g sárgarépa
2 szál angol zeller
500 g darált marhahús
150 ml jó minőségű száraz vörösbor
250 ml passzírozott paradicsom (passata)
2 gerezd fokhagyma
bors
szerecsendió
2 levél babérlevél
1 tk worcester szósz (opcionális)
1 csipet szárított rozmaring
1 csipet szárított kakukfű
30 ml víz
100 ml tej
spagetti
parmezán
Hirdetés

Íme a tökéletes bolognai spagetti

A bolognai a világ egyik legnépszerűbb étele, aminek receptjét milliók ismerik. Ennek ellenére kis világunk még mindig tele van instant bolognai alapokkal és porokkal, ami egészen felháborító. Így arra jutottunk, hogy még mindig nem késő megmutatni az oldalunkon a tökéletes receptet, amit mindenképp próbáljatok ki és rakjátok is el a kedvencek közé!
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
100 g sárgarépa
2 szál angol zeller
500 g darált marhahús
150 ml jó minőségű száraz vörösbor
250 ml passzírozott paradicsom (passata)
2 gerezd fokhagyma
bors
szerecsendió
2 levél babérlevél
1 tk worcester szósz (opcionális)
1 csipet szárított rozmaring
1 csipet szárított kakukfű
30 ml víz
100 ml tej
spagetti
parmezán

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált húst, “fehéredésig” pirítjuk, majd a vörösbor és a passzírozott paradicsom következik.

Fűszerezzük: sóval, borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és rozmaringgal és opcionálisan kevés worcester szósszal. Felöntjük a vízzel és egy órán át rotyogtatjuk. Titkos hozzávalóként öntsünk bele a tejet és főzzük még 10 percig. Tökéletes, al dentére főtt tésztán tálaljuk, reszelt parmezánnal!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások