Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
100 g sárgarépa
2 szál angol zeller
500 g darált marhahús
150 ml jó minőségű száraz vörösbor
250 ml passzírozott paradicsom (passata)
2 gerezd fokhagyma
bors
szerecsendió
2 levél babérlevél
1 tk worcester szósz (opcionális)
1 csipet szárított rozmaring
1 csipet szárított kakukfű
3 dl víz
100 ml tej
spagetti
parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Íme a tökéletes bolognai spagetti

A bolognai spagetti a világ egyik legnépszerűbb étele, aminek receptjét milliók ismerik. Ennek ellenére kis világunk még mindig tele van instant bolognai alapokkal és porokkal, ami egészen felháborító. Így arra jutottunk, hogy még mindig nem késő megmutatni az oldalunkon a tökéletes receptet, amit mindenképp próbáljatok ki és rakjátok is el a kedvencek közé!
Kipróbáltam, jóóó lett!
473
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
100 g sárgarépa
2 szál angol zeller
500 g darált marhahús
150 ml jó minőségű száraz vörösbor
250 ml passzírozott paradicsom (passata)
2 gerezd fokhagyma
bors
szerecsendió
2 levél babérlevél
1 tk worcester szósz (opcionális)
1 csipet szárított rozmaring
1 csipet szárított kakukfű
3 dl víz
100 ml tej
spagetti
parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A bolognai spagetti a világ egyik legegyszerűbb kajája, mégis sokan készítik porból. Egy olyan receptet mutatunk, ami szerintünk TÖKÉLETES, de persze ha nektek már megvan a jól bevált változatotok, amit az egész család imád, miattunk ne változtassatok rajta. 

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált húst, “fehéredésig” pirítjuk, majd a vörösbor és a passzírozott paradicsom következik.

bolognai spagetti
Bolognai spagetti

Fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és rozmaringgal és opcionálisan kevés worcester szósszal. Felöntjük a vízzel és egy órán át rotyogtatjuk. Titkos hozzávalóként öntsünk bele a tejet és főzzük még 10 percig. Tökéletes, al dentére főtt tésztán tálaljuk, reszelt parmezánnal!

bolognai spagetti
A kaja mellé vörösbort ajánlunk

Ha tetszett a bolognai spagetti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?