Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 100 g sárgarépa
- 2 szál angol zeller
- 500 g darált marhahús
- 150 ml jó minőségű száraz vörösbor
- 250 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- 2 levél babérlevél
- 1 tk worcester szósz (opcionális)
- 1 csipet szárított rozmaring
- 1 csipet szárított kakukfű
- 3 dl víz
- 100 ml tej
- spagetti
- parmezán
Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 100 g sárgarépa
- 2 szál angol zeller
- 500 g darált marhahús
- 150 ml jó minőségű száraz vörösbor
- 250 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- 2 levél babérlevél
- 1 tk worcester szósz (opcionális)
- 1 csipet szárított rozmaring
- 1 csipet szárított kakukfű
- 3 dl víz
- 100 ml tej
- spagetti
- parmezán
A bolognai spagetti a világ egyik legegyszerűbb kajája, mégis sokan készítik porból. Egy olyan receptet mutatunk, ami szerintünk TÖKÉLETES, de persze ha nektek már megvan a jól bevált változatotok, amit az egész család imád, miattunk ne változtassatok rajta.
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált húst, “fehéredésig” pirítjuk, majd a vörösbor és a passzírozott paradicsom következik.
Fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és rozmaringgal és opcionálisan kevés worcester szósszal. Felöntjük a vízzel és egy órán át rotyogtatjuk. Titkos hozzávalóként öntsünk bele a tejet és főzzük még 10 percig. Tökéletes, al dentére főtt tésztán tálaljuk, reszelt parmezánnal!
Ha tetszett a bolognai spagetti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!