Hirdetés
Karácsonyi menü

Krémes rakott tészta gombával és spenóttal

Hozzávalók

1
20x29 cm-es tepsihez
+
300 g szarvacska tészta
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g csiperkegomba (vagy más gombafajta)
3 marék bébispenót
só, bors
szerecsendió
400 g mascarpone
300 g tejföl
2 gömb mozzarella (2x125 g)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Krémes rakott tészta gombával és spenóttal

A rakott tészták eléggé beleillenek a comfort food kategóriába és mivel úgy gondoljuk ezekre elég nagy szükség van, főleg a hűvösebb időszakokban, ezért igyekszünk minél több ilyennel kedveskedni nektek. Most egy brutálisan krémes rakott tészta receptet mutatunk, amit sok-sok gombával és spenótlevéllel turbóztunk fel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
20x29 cm-es tepsihez
+
300 g szarvacska tészta
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g csiperkegomba (vagy más gombafajta)
3 marék bébispenót
só, bors
szerecsendió
400 g mascarpone
300 g tejföl
2 gömb mozzarella (2x125 g)
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztát forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát is, közben sózzuk, borsozzuk. Kis ideig még pirítjuk, majd rádobjuk a szeletekre vágott gombát és kb 8-10 percig kevergetve tovább pirítjuk. Ekkor mehet hozzá a spenót is, amit még pár percig hagyunk sülni. A mascarponét elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A tepsi aljára rakjuk a tészta felét, erre jön a tejfölös mártás fele, majd a spenótos gombának szintén a fele, végül pár szelet mozzarella. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük, majd 180 fokos sütőbe toljuk a tésztát és kb 35-40 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások