Hozzávalók
- 50 g vaj
- 100 g bacon
- 2 fej mogyoróhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejszín
- só, bors
- 400 g konzerv bab
- 50 g frissen reszelt parmezán
- 1 csokor bazsalikom
A galuskához
- 400 g liszt
- 4 db tojás
- só
- kevés víz
Krémes sült galuska baconnel és babbal
Hozzávalók
- 50 g vaj
- 100 g bacon
- 2 fej mogyoróhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejszín
- só, bors
- 400 g konzerv bab
- 50 g frissen reszelt parmezán
- 1 csokor bazsalikom
A galuskához
- 400 g liszt
- 4 db tojás
- só
- kevés víz
A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel összekeverjük, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk. Forró, sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére, akkor leszűrjük. A vajon megpirítjuk a kockára vágott bacont, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát és együtt sütjük még néhány percig. Mehet rá a tejszín, só, bors, majd 1-2 perc alatt beforraljuk.
Összekeverjük a leszűrt babkonzervvel, majd az egészet a galuskára zúdítjuk. Összeforgatjuk és mehet az egész egy kivajazott tűzálló tálba, még megszórjuk reszelt sajttal és irány a 170 fokra előmelegített sütő 20 percre. Tálaláskor friss bazsalikommal szórjuk meg.