Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Krémes sült galuska baconnel és babbal

Hozzávalók

4
főre
+
50 g vaj
100 g bacon
2 fej mogyoróhagyma
2 gerezd fokhagyma
200 ml tejszín
só, bors
400 g konzerv bab
50 g frissen reszelt parmezán
1 csokor bazsalikom

A galuskához

400 g liszt
4 db tojás
kevés víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Krémes sült galuska baconnel és babbal

Olasz kaja magyarosra hangolva, egyszerűen mennyei. Galuska Szabi módra!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
50 g vaj
100 g bacon
2 fej mogyoróhagyma
2 gerezd fokhagyma
200 ml tejszín
só, bors
400 g konzerv bab
50 g frissen reszelt parmezán
1 csokor bazsalikom

A galuskához

400 g liszt
4 db tojás
kevés víz
Bevásárlólistához adom

A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel összekeverjük,  hogy sűrű galuskatésztát kapjunk. Forró, sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére, akkor leszűrjük. A vajon megpirítjuk a kockára vágott bacont, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát és együtt sütjük még néhány percig. Mehet rá a tejszín, só, bors, majd 1-2 perc alatt beforraljuk.

Összekeverjük a leszűrt babkonzervvel, majd az egészet a galuskára zúdítjuk. Összeforgatjuk és mehet az egész egy kivajazott tűzálló tálba, még megszórjuk reszelt sajttal és irány a 170 fokra előmelegített sütő 20 percre. Tálaláskor friss bazsalikommal szórjuk meg.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások