Hozzávalók
A tésztához
- 240 g BL-80-as kenyérliszt
- 1 db tojás
- 30 ml olívaolaj
- 1 tk só
- 120 ml tej
- 1 tk cukor
- 2 tk porélesztő
A feltéthez
- 4 - 5 db paradicsom
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ csokor petrezselyem
- pár levél menta
- 1 tk só
- 3 csipet bors
- 1 tk chilipehely
- 1 tk szumák
- 1 mk fahéj
- 180 g darált marhahús
Lahmacun, a török pizza
Hozzávalók
A tésztához
- 240 g BL-80-as kenyérliszt
- 1 db tojás
- 30 ml olívaolaj
- 1 tk só
- 120 ml tej
- 1 tk cukor
- 2 tk porélesztő
A feltéthez
- 4 - 5 db paradicsom
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ csokor petrezselyem
- pár levél menta
- 1 tk só
- 3 csipet bors
- 1 tk chilipehely
- 1 tk szumák
- 1 mk fahéj
- 180 g darált marhahús
A török pizza elkészítéséhez a tésztához a lisztet, a tojást, az olívaolajat és sót egy edénybe rakjuk. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot, beleszórjuk az élesztőt, és pár percig hagyjuk pihenni. Végül az élesztős tej is mehet a liszthez, és indulhat a tészta dagasztása. Ha már szép sima, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Közben a paradicsomokat kettévágjuk, kiszedjük a magokat és a belsejét, a húsát pedig egy aprítóba dobjuk. Mehet mellé a negyedelt vöröshagyma, fokhagyma, zöld fűszerek és a fűszerek is. Az egészet durvára zúzzuk, majd belekeverjük a darált marhahúst.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, 4 részre osztjuk. A tésztákat ovális vagy kör alakúra nyújtjuk, kb. 2-3 mm vékonyra. Elosztjuk rajtuk a darált húsos tölteléket, kissé bele is nyomkodjuk a tésztába. A tészta széleit lekenjük olívaolajjal, és egymás után berakjuk őket a 230 fokra előmelegített sütőbe, egyenként kb. 8-10 percre, amíg szépen megpirul a török pizza tészta széle.
Ha tetszett a Lahmacun, a török pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!