Hirdetés

Lahmacun, a törökök pizzája

Hozzávalók

4
"pizzához"
+

A tésztához

240 g BL-80-as kenyérliszt
1 db tojás
30 ml olívaolaj
1 tk só
120 ml tej
1 tk cukor
2 tk porélesztő

A feltéthez

4 - 5 db paradicsom
1 fej hagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
½ csokor petrezselyem
pár levél menta
1 tk só
3 csipet bors
1 tk chilipehely
1 tk szumák
1 mk fahéj
180 g darált marhahús
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Lahmacun, a törökök pizzája

Bevallom őszintén, eddig valahogy elsiklottam e felett a recept felett, pedig nagyon jó. Jó vékony „pizzatészta” amibe belenyomkodunk egy fűszeres, paradicsomos, darált húsos sztorit, és megsütjük. Nagyon király, higgyétek el!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
"pizzához"
+

A tésztához

240 g BL-80-as kenyérliszt
1 db tojás
30 ml olívaolaj
1 tk só
120 ml tej
1 tk cukor
2 tk porélesztő

A feltéthez

4 - 5 db paradicsom
1 fej hagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
½ csokor petrezselyem
pár levél menta
1 tk só
3 csipet bors
1 tk chilipehely
1 tk szumák
1 mk fahéj
180 g darált marhahús
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A tésztához a lisztet, a tojást, az olívaolajat és sót egy edénybe rakjuk. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot, beleszórjuk az élesztőt, és pár percig hagyjuk pihenni. Végül az élesztős tej is mehet a liszthez, és indulhat a tészta dagasztása. Ha már szép sima, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. 

Közben a paradicsomokat kettévágjuk, kiszedjük a magokat és a belsejét, a húsát pedig egy aprítóba dobjuk. Mehet mellé a negyedelt vöröshagyma, fokhagyma, zöld fűszerek és a fűszerek is. Az egészet durvára zúzzuk, majd belekeverjük a darált marhahúst. 

A megkelt tésztát átgyúrjuk, 4 részre osztjuk. A tésztákat ovális vagy kör alakúra nyújtjuk, kb. 2-3 mm vékonyra. Elosztjuk rajtuk a darált húsos tölteléket, kissé bele is nyomkodjuk a tésztába. A tészta széleit lekenjük olívaolajjal, és egymás után berakjuk őket a 230 fokra előmelegített sütőbe, egyenként kb. 8-10 percre, amíg szépen megpirul a tészta széle. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások