Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 300 g kockázott bacon
- 1 üveg aszalt paradicsom (280 g-os kiszerelés)
- 500 g spagetti
- 500 g mascarpone
- 150 ml habtejszín
- bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 50 g parmezán
A parmezánropogóshoz
- 50 g parmezán
A tálaláshoz
- 4 db bazsalikomlevél
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 300 g kockázott bacon
- 1 üveg aszalt paradicsom (280 g-os kiszerelés)
- 500 g spagetti
- 500 g mascarpone
- 150 ml habtejszín
- bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 50 g parmezán
A parmezánropogóshoz
- 50 g parmezán
A tálaláshoz
- 4 db bazsalikomlevél
A mascarponés, aszalt paradicsomos, baconös tészta elkészítéséhez egy fazékban, kevés olívaolajon megpirítjuk a baconkockákat,majd hozzáadjuk a csíkokra
szeletelt aszalt paradicsomot és az olajából is öntünk hozzá egy kicsit. Kis pirítás után mehet bele a mascarpone és a tejszín is. Fűszerezzük borssal, oregánóval és bazsalikommal.
Amíg alacsony lángon rotyog a szósz, egy fazékban bő sós vizet forralunk, és feltesszük főni a tésztát. Mire al dentére fő a tészta, a szósz is elkészül, amihez végül hozzáadjuk a reszelt parmezánt, majd összeforgatjuk a leszűrt spagettivel.
A chipshez a parmezánt egy sütőpapírral fedett tányérra reszeljük, és 800 W-on 3-4 percig mikrózzuk. Tálaláskor tányérba szedjük a tésztát, és a parmezánchipsszel, illetve friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a mascarponés, aszalt paradicsomos, baconös tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több recept, mert tésztából sosem elég:
Céklakrémes tészta feta sajttal
Citromos-kapris-cukkinis tészta