Hozzávalók
- 300 g spagetti
- 500 g színes koktélparadicsom (vegyesen sárga és piros)
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj
A páchoz
- 2 ek fehérborecet
- 2 ek víz
- 1 tk cukor
- só, bors
- pár csepp olívaolaj
Nagyon paradicsomos salsa spagetti
Hozzávalók
- 300 g spagetti
- 500 g színes koktélparadicsom (vegyesen sárga és piros)
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj
A páchoz
- 2 ek fehérborecet
- 2 ek víz
- 1 tk cukor
- só, bors
- pár csepp olívaolaj
A spagettit al dentére főzzük, leszűrjük, összekeverjük 1 evőkanál olívaolajjal és félrerakjuk. A színes paradicsomból 4-5 darabot kiválasztunk, elfelezzük, majd a pác hozzávalóit összekeverjük és beledobjuk paradicsomokat.
A salsához a maradék paradicsomot és a bazsalikomot apróra vágjuk, egy mozsárban összezúzzuk a fokhagymát egy kevés sóval és a paradicsomhoz keverjük. 10 percig állni hagyjuk: ekkor a só elkezdi kivonni a nedvességet a paradicsomból, és nagyon jó kis levet ereszt, amihez 3-4 evőkanál olívaolajat keverünk. Ez lesz a dresszingje a tésztának. A tésztát a salsával és a pácolt paradicsommal tálaljuk és ízlés szerint meglocsolhatjuk még egy kis olívaolajjal.