Hirdetés

Nagyon paradicsomos salsa spagetti

Hozzávalók

2
főre
300 g spagetti
500 g színes koktélparadicsom (vegyesen sárga és piros)
1 csokor friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj

A páchoz

2 - ek fehérborecet
2 - ek víz
1 - tk cukor
só, bors
pár csepp olívaolaj
Hirdetés

Nagyon paradicsomos salsa spagetti

Egy nagyon gyorsan összedobható tészta receptjét hoztuk: ez a salsa spagetti. Iszonyú gyors és nagyon finom! Használjátok ki, amíg még ilyen szuper érett finom paradicsomokat kapni a piacon! :P
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
300 g spagetti
500 g színes koktélparadicsom (vegyesen sárga és piros)
1 csokor friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj

A páchoz

2 - ek fehérborecet
2 - ek víz
1 - tk cukor
só, bors
pár csepp olívaolaj

A spagettit al dentére főzzük, leszűrjük, összekeverjük 1 evőkanál olívaolajjal és félrerakjuk. A színes paradicsomból 4-5 darabot kiválasztunk, elfelezzük, majd a pác hozzávalóit összekeverjük és beledobjuk paradicsomokat.

A salsához a maradék paradicsomot és a bazsalikomot apróra vágjuk, egy mozsárban összezúzzuk a fokhagymát egy kevés sóval és a paradicsomhoz keverjük. 10 percig állni hagyjuk: ekkor a só elkezdi kivonni a nedvességet a paradicsomból, és nagyon jó kis levet ereszt, amihez 3-4 evőkanál olívaolajat keverünk. Ez lesz a dresszingje a tésztának. A tésztát a salsával és a pácolt paradicsommal tálaljuk és ízlés szerint meglocsolhatjuk még egy kis olívaolajjal.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások