Hirdetés

Pasta e ricotta- az olasz túrós tészta

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
250 g fusilli
250 g ricotta
1 gerezd fokhagyma
30 g reszelt parmezán
só, bors
2 ek olívaolaj

díszítéshez

2 - 3 db szárított paradicsom
pár levél friss bazsalikom
Hirdetés

Pasta e ricotta- az olasz túrós tészta

Az olaszok túrós tésztája, nem is gondolnánk, de sokkal egyszerűbb és könnyebb, mint a mi jó öreg szalonnás változatunk: ennél a receptnél sem viszik túlzásba az alapanyagokat, mert a ricottán kívűl nagyjából csak egy kis parmezán megy bele, és a krémességet is a tészta főzőleve biztosítja. Mindenképpen érdemes kipróbálni és ha nincs esetleg otthon ricotta, túróval is abszolút működhet, de fontos, hogy előtte aprítógépben kicsit zúzzátok krémesre! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
250 g fusilli
250 g ricotta
1 gerezd fokhagyma
30 g reszelt parmezán
só, bors
2 ek olívaolaj

díszítéshez

2 - 3 db szárított paradicsom
pár levél friss bazsalikom

A tésztát sós vízben al dentére főzzük és 1,5 decit megtartunk a főzővízből. A ricottát kikeverjük a főzővízzel, sóval, borssal, parmezánnal és a zúzott fokhagymával és ráöntjük a tésztára.

Fellazítjuk az egészet az olívaolajjal, hogy még krémesebb legyen. Aprított szárított paradicsommal és friss bazsalikommal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások