Hozzávalók
Hozzávalók
2
főre- 250 g fusilli
- 250 g ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g reszelt parmezán
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
díszítéshez
- 2 - 3 db szárított paradicsom
- pár levél friss bazsalikom
Az olaszok túrós tésztája, nem is gondolnánk, de sokkal egyszerűbb és könnyebb, mint a mi jó öreg szalonnás változatunk: ennél a receptnél sem viszik túlzásba az alapanyagokat, mert a ricottán kívűl nagyjából csak egy kis parmezán megy bele, és a krémességet is a tészta főzőleve biztosítja. Mindenképpen érdemes kipróbálni és ha nincs esetleg otthon ricotta, túróval is abszolút működhet, de fontos, hogy előtte aprítógépben kicsit zúzzátok krémesre! :P
Hozzávalók
Hozzávalók
2
főre- 250 g fusilli
- 250 g ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g reszelt parmezán
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
díszítéshez
- 2 - 3 db szárított paradicsom
- pár levél friss bazsalikom
A tésztát sós vízben al dentére főzzük és 1,5 decit megtartunk a főzővízből. A ricottát kikeverjük a főzővízzel, sóval, borssal, parmezánnal és a zúzott fokhagymával és ráöntjük a tésztára.
Fellazítjuk az egészet az olívaolajjal, hogy még krémesebb legyen. Aprított szárított paradicsommal és friss bazsalikommal tálaljuk.

