Hozzávalók
A mártáshoz (4 részre kell majd osztani)
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.25 db piros kaliforniai paprika
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- só, bors
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 100 ml víz
A vegához
- ½ db cukkini
- 3 ek olívaolaj
- 0.25 db sárga kaliforniai paprika
- 0.25 db zöld kaliforniai paprika
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 2 db tortillalap (kisebb)
- 100 g cheddar sajt
- ½ csomag mozzarella
A húsoshoz
- 3 szelet bacon
- 50 g kolbász
- fél db csirkemell
- 2 db tortillalap (kisebb)
- 100 g cheddar sajt
- ½ csomag mozzarella
Hozzávalók
A mártáshoz (4 részre kell majd osztani)
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.25 db piros kaliforniai paprika
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- só, bors
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 100 ml víz
A vegához
- ½ db cukkini
- 3 ek olívaolaj
- 0.25 db sárga kaliforniai paprika
- 0.25 db zöld kaliforniai paprika
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 2 db tortillalap (kisebb)
- 100 g cheddar sajt
- ½ csomag mozzarella
A húsoshoz
- 3 szelet bacon
- 50 g kolbász
- fél db csirkemell
- 2 db tortillalap (kisebb)
- 100 g cheddar sajt
- ½ csomag mozzarella
A mártáshoz az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát. Rárakjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a darabolt paradicsommal, a vízzel, és hagyjuk, hogy szépen besűrűsödjön az egész. Ez 10-15 perc. Ezután a mártást 2 részre osztjuk. Az egyik megy a vegára, a másik a húsosra.
A vegához a cukkinit felszeleteljük, 1 evőkanál olajon megpirítjuk, és félretesszük. A paprikákat felszeleteljük, és ezeket is 1 evőkanál olajon megpirítjuk, majd félretesszük. A hagymát felszeleteljük, és szintén 1 evőkanál olajon, sóval, borssal kicsit lepirítjuk. Öszzerakjuk a quesadillát: tepsire tesszük az első tortillalapot, erre jöhet a mártás fele, a pirított zöldségek fele, a reszelt cheddar, majd jöhet rá a másik tortillalap, a maradék mártás és a maradék zöldségek, majd rátépkedjük a mozzarellát.
A húsoshoz egy serpenyőben zsírjára pirítjuk az apróra vágott bacont és kolbászt, majd mehet rá a kis kockákra vágott csirkemell, sózzuk, borsozzuk. Ezután a tortillalapot a tepsire rakjuk, mehet rá a mártás fele, a húsos ragu fele, a reszelt cheddar, majd a torillalap, a maradék mártás, a maradék húsos ragu, végül pedig a mozzarella. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg nem pirul a sajt.
Ha tetszett a quesadilla-pizza receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!