Tészták

Ricottás-bazsalikomostagliatelle

Ricottás-bazsalikomos tagliatelle

Hozzávalók
100 ml
tejszín
200 g
tagliatelle
1 fej
hagyma
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss bazsalikom
200 g
ricotta
só, bors
100 ml
tésztafőző víz

Elkészítés

Először felrakjuk lobogó vízben főni a tésztát, kb. 10 perc, mire elkészül al dentére. Ez idő alatt elkészül a szószunk. Felaprítjuk a hagymát, majd egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a hagymát. Ha aranybarna színt kapott, mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma, majd tovább pirítjuk. Apróra vágjuk a friss, mosott bazsalikomot, majd hozzádobjuk az alapunkhoz és jól elkeverjük. 

Mehet hozzá a ricotta és a tejszín is, alaposan elkeverjük, sózzuk és borsozzuk. Amikor megfőtt a tészta, leszűrjük és a ragunkhoz rakunk egy keveset a főzővízből. Mikor a ragu felforrt, levesszük a tűzről és összeforgatjuk a tésztával. Friss bazsalikomlevéllel és frissen őrölt borssal tálaljuk. Tényleg kevesebb egyszerű tésztareceptet találhattok ennél, ami egyben egy ízbomba is!

bazsalikomos-tagliatelle-2
Ricottás-bazsalikomos tagliatelle (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 20 perc

 

Egy gyors tésztánál nincs egyszerűbb, megúszósabb de cuccosabb kaja se! Ha folyamatos időhiányban szenvedsz, nézz rá ezekre a király receptekre, nem fogsz bennük csalódni! Krémesek, ízesek...és hamar elkészülnek!

Brokkolipesztós tészta csirkével és sült retekkel

Csőben sült marhahúsos-gombás penne

15 perces spenótos-ricottás penne

www.streetkitchen.hu

Brutál bazsalikomos, brutál krémes! Ha valami igazán egyszerű és olcsó vacsiötletet keresel, akkor ne is keresgélj tovább! Nyári esték sztárja, amikor valami gyors harapnivalóra vágysz.

Hozzávalók

2 főre
100 ml
tejszín
200 g
tagliatelle
1 fej
hagyma
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss bazsalikom
200 g
ricotta
só, bors
100 ml
tésztafőző víz

Először felrakjuk lobogó vízben főni a tésztát, kb. 10 perc, mire elkészül al dentére. Ez idő alatt elkészül a szószunk. Felaprítjuk a hagymát, majd egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a hagymát. Ha aranybarna színt kapott, mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma, majd tovább pirítjuk. Apróra vágjuk a friss, mosott bazsalikomot, majd hozzádobjuk az alapunkhoz és jól elkeverjük. 

Mehet hozzá a ricotta és a tejszín is, alaposan elkeverjük, sózzuk és borsozzuk. Amikor megfőtt a tészta, leszűrjük és a ragunkhoz rakunk egy keveset a főzővízből. Mikor a ragu felforrt, levesszük a tűzről és összeforgatjuk a tésztával. Friss bazsalikomlevéllel és frissen őrölt borssal tálaljuk. Tényleg kevesebb egyszerű tésztareceptet találhattok ennél, ami egyben egy ízbomba is!

bazsalikomos-tagliatelle-2
Ricottás-bazsalikomos tagliatelle (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 20 perc

 

Egy gyors tésztánál nincs egyszerűbb, megúszósabb de cuccosabb kaja se! Ha folyamatos időhiányban szenvedsz, nézz rá ezekre a király receptekre, nem fogsz bennük csalódni! Krémesek, ízesek...és hamar elkészülnek!

Brokkolipesztós tészta csirkével és sült retekkel

Csőben sült marhahúsos-gombás penne

15 perces spenótos-ricottás penne

Ha tetszett a Ricottás-bazsalikomos tagliatelle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept