A sajtos-brokkolis tésztasalátához a tésztát a csomagoláson leírtak szerint, sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük, elkeverjük egy kis olajjal, és hagyjuk kihűlni.
A tészta főzővizében leforrázzuk a brokkoli felét, amit aztán egy késes aprítóba teszünk, és a sajt felével morzsalékosra zúzzuk. A brokkoli másik felét puhára főzzük a vízben, majd leszűrjük, és a petrezselyemzölddel, a fokhagymával, sóval és borssal homogénre zúzzuk, majd összekeverjük a krémsajttal. A joghurtot összekeverjük a majonézzel és a sajtos-brokkolis krémmel. Beleszórjuk a tésztát, majd a morzsalékos sajtos brokkolit, és alaposan összekeverjük.
A tésztasalátát legalább 1 órára hűtőbe tesszük, és hagyjuk, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Tálaláskor a tetejére kockázzuk a megmaradt sajtot, és apró kockákra vágjuk a paprikát, amivel alaposan megszórjuk.
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Hűtés: min. 60 perc
Összesen: kb. 30 perc + hűtés

Még több brokkolis recept:
Sajtos-tejfölös brokkoli besütve