Hozzávalók
- 50 g vaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej brokkoli (kisebb)
- só, bors
- 0.25 db friss szerecsendió
- zöldségalaplé (amennyi ellepi)
- ½ db citrom héja és leve
A 4 db melegszendvicshez
- kb. 200 g érlelt fehér cheddar
- 8 szelet kovászos kenyér
- vaj
- 4 tk dijoni mustár
Hozzávalók
- 50 g vaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej brokkoli (kisebb)
- só, bors
- 0.25 db friss szerecsendió
- zöldségalaplé (amennyi ellepi)
- ½ db citrom héja és leve
A 4 db melegszendvicshez
- kb. 200 g érlelt fehér cheddar
- 8 szelet kovászos kenyér
- vaj
- 4 tk dijoni mustár
A brokkolikrémleves első lépéseként a vajat felolvasztjuk egy edényben, és hagyjuk, hogy enyhén barnás színt kapjon. Közben apróra vágjuk a kétféle hagymát, a brokkolit rózsáira szedjük, és a torzsáját kis kockákra vágjuk. Ha megbarnult a vaj, mehet rá a hagyma, sózzuk, borsozzuk, majd ha megpirult, rádobjuk a brokkolit, ráreszeljük a szerecsendiót, és felöntjük annyi alaplével, ami ellepi. Addig főzzük, amíg meg nem puhul a brokkoli. Leturmixoljuk, és citromlével ízesítjük.
A melegszendvicshez lereszeljük a sajtot, majd a kenyérszeletek mindkét oldalát megvajazzuk, 4 szelet belső oldalára pedig mustárt kenünk. Elosztjuk a sajtot a kenyérszeletek közé, és hideg serpenyőben kezdjük el sütni. Közepes hőmérsékleten sütjük, majd lefedjük.
Ha nagyjából megpirult az egyik oldala, megfordítjuk, lejjebb vesszük a hőt, és 3-4 evőkanálnyi vizet öntünk alá, majd lefedve pirítjuk tovább. Ha elpárolgott a víz, fedő nélkül pirítjuk addig, amíg jól meg nem pirul az egész. A levest ezzel tálaljuk.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!