Hozzávalók
- 1 csomag zöldspárga (kb. 500 g)
- ½ fej brokkoli (kb. 350 g)
- 250 g zöldborsó
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- só, bors
- ½ db citrom reszelt héja
- 300 ml tejszín
- 40 g vaj
- 1 db piros chili
- 200 g tagliatelle
Hozzávalók
- 1 csomag zöldspárga (kb. 500 g)
- ½ fej brokkoli (kb. 350 g)
- 250 g zöldborsó
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- só, bors
- ½ db citrom reszelt héja
- 300 ml tejszín
- 40 g vaj
- 1 db piros chili
- 200 g tagliatelle
A zöldspárgát megtisztítjuk, levágjuk a fás részeit, majd kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A brokkolit kisebb rózsáira szedjük, és összekeverjük a spárgával, illetve a zöldborsóval. A zöldségeket bő, forró, enyhén sós vízbe dobjuk 1-2 percre, majd átszedjük őket hideg vízbe.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy magasabb falú, közepes lángon hevített serpenyőben, az olajon üvegesre pirítjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a citromhéjat, majd fel is öntjük a tejszínnel, és beledobjuk a zöldségeket. 5-6 percig kevergetve sűrítjük/főzzük, majd ha mártás állagú lett, belekeverjük a vajat és az apróra vágott chilipaprikát.
A tésztát bő, forró, sós vízben kifőzzük, majd a zöldséges, tejszínes mártáshoz keverjük, és tálaljuk.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Főzési idő: kb. 20 perc
- Összesen: kb. 30 perc
Ha tetszett a tejszínes-spárgás-brokkolis tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a tésztareceptek is érdekelhetnek:
Csirkés-spárgás-pesztós tészta