Hozzávalók
- 200 g kaliforniai paprika
- 2 nagy ek vaj + kevés a tepsi kikenéséhez
- 1 fej mogyoróhagyma
- 500 g spenót
- 320 g penne
- 200 g mozzarella
- 50 g reszelt parmezán
- 2 dl főzőtejszín
- szerecsendió
- só
- bors
Spenótos, sütőben sült tészta
Hozzávalók
- 200 g kaliforniai paprika
- 2 nagy ek vaj + kevés a tepsi kikenéséhez
- 1 fej mogyoróhagyma
- 500 g spenót
- 320 g penne
- 200 g mozzarella
- 50 g reszelt parmezán
- 2 dl főzőtejszín
- szerecsendió
- só
- bors
A kaliforniai paprikát kisebb darabokra vágjuk. Kb egy evőkanálnyi vajat egy serpenyőbe dobunk, majd mikor már felolvadt, rádobjuk a paprikákat, mehet hozzá egy csipet só, öntünk rá pár evőkanálnyi vizet és lefedjük, hogy párolódjon a paprika. A spenótos részhez összevágjuk a hagymát, majd egy forró serpenyőben, kb. szintén egy evőkanálnyi vaj társaságában kissé lepirítunk. A spenótleveleket átöblítjük, majd a hagymához adjuk, kissé átforgatjuk és lefedjük. Egy lábasnyi vizet felforralunk, megsózzuk és félig kifőzzük benne a tésztánkat. A mozzarellát kockákra vágjuk. Jöhet az összeállítás! Egy tepsit kivajazunk és belerakunk egy adag tésztát. Rárakunk egy kevés paprikát, spenótot, mozzarellát, és reszelt parmezánt majd újabb rétegezés következik és így tovább. Végezetül a tejszínt összekeverjük egy nagy csipet sóval, borssal, szerecsendióval és a tészta tetejére öntjük. Az egészet betoljuk 200 C-ra előmelegített sütőbe kb. 30 percre.