Hozzávalók
- 40 dkg tagliatelle
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis fürt koktélparadicsom
- 2 db nagyobb cukkini
- 1 ág kakukkfű (vagy 2 tk szárított)
- 25 dkg mascarpone
- 8+2 dkg parmezán
- só
- bors
- szerecsendió
- 5 dkg fenyőmag
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom firssen reszelt héja
Hozzávalók
- 40 dkg tagliatelle
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis fürt koktélparadicsom
- 2 db nagyobb cukkini
- 1 ág kakukkfű (vagy 2 tk szárított)
- 25 dkg mascarpone
- 8+2 dkg parmezán
- só
- bors
- szerecsendió
- 5 dkg fenyőmag
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom firssen reszelt héja
A tsztát sós, forrásban lévő vízben fogkeményre főzzük.
Közben elkészítjük a cukkinit és a szószt: egy serpenyőben felhevítjük az olíaolajat, beletesszük a koktélparadicsomokat (szárastul, egy fürtben, hogy ne essenek szét) és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. 1 percig pirítjuk, vigyázva, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg. A cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk és a fokhagymára dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk egy kakukkfűleveleket és addig pirítjuk, néha megkeverve, amíg a cukkini éppen csak összeesik, de ress marad. A paradicsommal együtt tányérra szedjük. A serpenyőben maradt fokhagymára rákanalazzuk a mascarponét, ízesítjük sóval, borssal, kb 1/2 tk őrölt szerecsendióval, majd belereszelünk kb. 8 dkg parmezánt. Mérsékelt lángon addig főzzük, amíg a sajt felolvad.
A fenyőmagot száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, deszkára borítjuk és fonomra vágjuk a petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal és a maradék reszeét parmezánnal.
A kifőtt tésztát összeforgatjuk a mascarponés mártással és tálalunk: a tésztát tányérra szedjük, teszünk rá egy halom cukkinit és megszórjuk a fenyőmagos motzsával. A tetejére locsolhatunk még egy kis olívaolajat és ízlés szerint tekerhetünk rá egy kis borsot.