Hirdetés
Bespájzolva

Túrónudli tejfölhabbal

Hozzávalók

4
főre
+

A nudlihoz

75 g vaj
1 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 kis csipet só
1 db citrom héja
1 db narancs héja
250 g túró
100 g liszt

A tejfölhabhoz

3 db lapzselatin
175 g tejföl (egy kis pohárnyi)
3 ek cukor
1 - 2 csepp citromlé
350 ml habtejszín

A morzsához

150 g zsemlemorzsa
2 ek olaj
2 ek porcukor
1 mk őrölt fahéj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Túrónudli tejfölhabbal

Ha imádjátok a nudlit, de a krumplifőzés és -pucolás lépéseket szívetek szerint elhagynátok, ez lesz a ti változatotok! A tésztát egyszerű begyúrni, és amíg a hűtőben pihen, a tejfölhab is pont elkészül.
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A nudlihoz

75 g vaj
1 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 kis csipet só
1 db citrom héja
1 db narancs héja
250 g túró
100 g liszt

A tejfölhabhoz

3 db lapzselatin
175 g tejföl (egy kis pohárnyi)
3 ek cukor
1 - 2 csepp citromlé
350 ml habtejszín

A morzsához

150 g zsemlemorzsa
2 ek olaj
2 ek porcukor
1 mk őrölt fahéj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A nudli tésztájához a vajat folyósra olvasztjuk, majd ha kézmelegre hűlt, belekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és a citrusok reszelt héját. A túrót villával kicsit összetörjük, majd összedolgozzuk a tojásos masszával, végül a lisztet is a keverékre szitáljuk, majd alaposan elkeverjük, összedolgozzuk, és lefedve hűtőbe tesszük pihenni.

A tejfölhabhoz a zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe. A tejfölt összekeverjük egy kis lábasban a cukorral és pár csepp citromlével, és 50 ml-t belelocsolunk a tejszínből is. Ezt a keveréket lassan felforraljuk, és hozzátesszük a kinyomkodott, visszahidratált zselatint is, majd még 1-2 percig kevergetve forraljuk. Ezt a keveréket hűtőbe tesszük, amíg a maradék habtejszínt kemény habbá verjük. 

A tejfölös masszát először a habtejszín negyedével összeforgatjuk, majd a maradékot is óvatosan hozzákeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze nagyon a habot. Az így kapott hígnak tűnő tejfölhabot hűtőbe tesszük.

A zsemlemorzsát egy serpenyőben az olajjal aranybarnára pirítjuk, majd hozzákeverjük az átszitált porcukrot és fahéjat is.

A pihentetett nudlitésztát elővesszük, kicsit összedolgozzuk, majd kb. tenyérnyi darabokat csípünk le belőle. Ezeket a darabokat enyhén lisztezett deszkán vagy pulton rudakká sodorjuk, majd tetszőleges hosszúságúra vágjuk őket.

Egy nagyobb lábasban 2-3 liter vizet forralunk, a megformázott nudlikat pedig készre főzzük benne. Egyszerre maximum 6-8 darabot a teszünk a vízbe, nehogy összetapadjanak és biztosan megfőjenek.

A nudlikat egy szűrőkanállal a kész morzsába szedjük, amiben alaposan átforgatjuk. Miután az összes nudlit kifőztük és morzsába forgattuk, elővesszük a hűtőből a bekötött tejfölhabot. Ezzel és ízlés szerint egy kis porcukorszórással tálaljuk.

Túrónudli tejfölhabbal

Ha tetszett a túrónudli tejfölhabbal receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások