Hozzávalók
A tésztához
- 200 g penne
- só
- 3 - 4 ek olaj
- 2 db bőr nélküli csirkecombfilé
- őrölt bors
- kb. 1,5 ek garam masala
- 50 g vaj
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm friss gyömbér
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 csipet chilipehely
- 1 mk kurkuma
- 1 mk pirospaprika
- 200 ml víz
- 3 - 4 ek joghurt
- 200 ml tejszín
A tálaláshoz
- 1 ek szeletelt mandula
- 70 g joghurt
- fél csokor koriander
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g penne
- só
- 3 - 4 ek olaj
- 2 db bőr nélküli csirkecombfilé
- őrölt bors
- kb. 1,5 ek garam masala
- 50 g vaj
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm friss gyömbér
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 csipet chilipehely
- 1 mk kurkuma
- 1 mk pirospaprika
- 200 ml víz
- 3 - 4 ek joghurt
- 200 ml tejszín
A tálaláshoz
- 1 ek szeletelt mandula
- 70 g joghurt
- fél csokor koriander
A vajas csirkés penne első lépéseként a tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd összekeverjük 1 ek olajjal, nehogy összetapadjon.
A csirkecombot 2 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk 1 nagy csipet garam masalával. 2-3 evőkanál olajat felhevítünk egy serpenyőben, megpirítjuk benne a csirkét 4-5 perc alatt, majd kiszedjük.
A visszamaradt szaftra dobjuk a vajat, ha felolvadt, mehet bele az apróra vágott hagyma, fokhagyma és gyömbér. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges lesz, ekkor rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is néhány percig pirítjuk.
Megszórjuk 1 ek garam masalával, a chilipehellyel, a kurkumával és a pirospaprikával. Felöntjük a vízzel, felforraljuk, majd az egészet leturmixoljuk. Belerakjuk a csirkét, és még 7-8 percig főzzük.
Összekeverjük a joghurtot a tejszínnel, majd néhány evőkanál szafttal hőkiegyenlítjük, és visszaöntjük a mártásba, felforraljuk, és belerakjuk a tésztát is. A mandulát megpirítjuk, és tálaláskor megszórjuk vele a tésztát, kanalazunk rá egy kevés joghurtot, és durvára vágott korianderrel díszítjük.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a vajas csirkés penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!