Hozzávalók
A kolbászhúshoz
- 200 g darált sertéshús
- só, bors
- 0.25 csokor aprított ánizskapor
- ½ tk chilipehely
- 2 tk őrölt édesköménymag
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
A tésztához
- 1 db édeskömény
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 200 ml fehérbor
- 300 g háromszínű penne
- 300 - 500 ml csirkealaplé
- 0.25 csokor ánizskapor
- 50 g Pecorino Romano
- 1 ek vaj
- só, bors
Hozzávalók
A kolbászhúshoz
- 200 g darált sertéshús
- só, bors
- 0.25 csokor aprított ánizskapor
- ½ tk chilipehely
- 2 tk őrölt édesköménymag
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
A tésztához
- 1 db édeskömény
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 200 ml fehérbor
- 300 g háromszínű penne
- 300 - 500 ml csirkealaplé
- 0.25 csokor ánizskapor
- 50 g pecorino romano
- 1 ek vaj
- só, bors
Az olaszkolbászos penne első lépéseként a húst alaposan összedolgozzuk a hozzá tartozó alapanyagokkal, majd a hűtőbe tesszük.
Az édeskömény torzsáját kivágjuk, majd gyufa vastagságú szeletekre vágjuk és 3-4 perc alatt blansírozzuk forrásban lévő, sós vízben. A szószhoz a kolbászhúst kis darabokban beledobjuk az extra forró serpenyőbe, és 3-4 perc alatt barnára pirítjuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a szeletelt fokhagymát és chilit, majd üvegesre pirítjuk. Rátesszük a blansírozott édesköményt, majd 1-2 perc pirítás után jöhet bele a fehérbor.
Eközben bő, sós, forrásban lévő vízben al dentére főzzük a pennét. Amikor a negyedére redukálódott a bor, ráöntjük a csirkealaplevet és felforraljuk. Ha már majdnem jó a penne, áthelyezzük egy szűrőkanállal a mártásba, majd addig főzzük, amíg a mártás teljesen besűrűsödik és bevonja a pennét, ezután félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük az aprított ánizskaprot, a reszelt sajtot és a vajat. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett az olaszkolbászos penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több kaja pennével:
Csőben sült marhahúsos-gombás penne