Hozzávalók
- ½ dl olívaolaj
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- ½ szál kolbász
- 2 dl passata (passzírozott paradicsom)
- só, bors
- 1 mokkáskanál oreganó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 2 dl tejszín
- 500 g tortellini
- 2 púpozott evőkanál reszelt parmezán
Hozzávalók
- ½ dl olívaolaj
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- ½ szál kolbász
- 2 dl passata (passzírozott paradicsom)
- só, bors
- 1 mokkáskanál oreganó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 2 dl tejszín
- 500 g tortellini
- 2 púpozott evőkanál reszelt parmezán
Egy serpenyőben közepesre hevítjük az olívaolajat és addig izzasztjuk rajta a szeletekre vágott fokhagymát, míg épp elkezd színt kapni. Ekkor mehet rá a finomra vágott vöröshagyma és a felkarikázott kolbász is. Összepirítjuk, majd az egészet felöntjük a passatával.
Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és a bazsalikomot és amikor a ragunk kezd sűrűsödni, hozzáöntjük a tejszínt. Az egészet összeforraljuk és megszórjuk a reszelt parmezánnal.
A tortellinit addig főzzük forró sós vízben, amíg feljönnek a víz tetejére, leszűrjük és gyorsan összekeverjük a kolbászos raguval. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk parmezánnal és tálaljuk.
Ha tetszett a villámgyors kolbászos tortellini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!