Hirdetés

Villámgyors kolbászos tortellini

Hozzávalók

4
főre
+
½ dl olívaolaj
3 nagy gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
½ szál kolbász
2 dl passata (passzírozott paradicsom)
só, bors
1 mokkáskanál oreganó
1 teáskanál szárított bazsalikom
2 dl tejszín
500 g tortellini
2 púpozott evőkanál reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Villámgyors kolbászos tortellini

Ne gondoljátok ám, hogy az olaszok mindig nekiállnak házi tortellinit készíteni. Kétségtelenül jó móka, de néha az ember ennél megúszósabbra szeretné venni a figurát. Ilyenkor jön jól egy jobbfajta bolti töltött tészta és hozzá ez a villámgyors, cuccos ragu, amihez a hozzávalók szerintem kb. eleve megvannak otthon nálatok is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
½ dl olívaolaj
3 nagy gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
½ szál kolbász
2 dl passata (passzírozott paradicsom)
só, bors
1 mokkáskanál oreganó
1 teáskanál szárított bazsalikom
2 dl tejszín
500 g tortellini
2 púpozott evőkanál reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom

Egy serpenyőben közepesre hevítjük az olívaolajat és addig izzasztjuk rajta a szeletekre vágott fokhagymát, míg épp elkezd színt kapni. Ekkor mehet rá a finomra vágott vöröshagyma és a felkarikázott kolbász is. Összepirítjuk, majd az egészet felöntjük a passatával.

Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és a bazsalikomot és amikor a ragunk kezd sűrűsödni, hozzáöntjük a tejszínt. Az egészet összeforraljuk és megszórjuk a reszelt parmezánnal.

A tortellinit addig főzzük forró sós vízben, amíg feljönnek a víz tetejére, leszűrjük és gyorsan összekeverjük a kolbászos raguval. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk parmezánnal és tálaljuk.

Ha tetszett a villámgyors kolbászos tortellini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások