Hozzávalók
- 500 g szarvacskatészta
- só
- 150 g vaj
- 70 g finomliszt
- 1 l tej
- ½ tk őrölt szerecsendió
- ½ tk chilipehely
- ½ tk fokhagymapor
- 100 g fehér cheddar
- 100 g füstölt trappista
- 3 db camembert
Hozzávalók
- 500 g szarvacskatészta
- só
- 150 g vaj
- 70 g finomliszt
- 1 l tej
- ½ tk őrölt szerecsendió
- ½ tk chilipehely
- ½ tk fokhagymapor
- 100 g fehér cheddar
- 100 g füstölt trappista
- 3 db camembert
A camembert sajtos mac and cheese elkészítéséhez először a tésztával foglalkozunk. A tésztát a csomagoláson jelzett időnél kb. 3-4 perccel kevesebb ideig főzzük forró, sós vízben, majd leszűrjük és félretesszük.
Egy lábasban, közepes lángon megbarnítjuk a vajat, majd rádobjuk a lisztet és kicsit forraljuk, hogy elmenjen a nyers lisztes íze. Felöntjük a tejjel, majd mehet bele a szerecsendió, a chili és a fokhagymapor. Megsózzuk és addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.
Végül belereszeljük a besamelbe a cheddart és a trappistát, és addig keverjük, amíg elolvadnak benne.
A tésztát összekeverjük a sajtszósszal, beleöntjük a tepsibe, a tetejére szeleteljük a camembert-t, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a camembert-es mac and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több tuti recept:
Juicy Lucy burger camembert-rel
Rizstésztás rántott camembert áfonyás rukkolasalátával