Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
400 g ALDI Húsmester csirkemellfilé
2 ek olaj
só, bors
1 csipet szárított oregánó
1 csipet szárított kakukkfű
2 csipet szárított rozmaring
½ mk pirospaprika
1 ek mustár
150 g fagyasztott zöldborsó
1 db cukkini (kb. 250 g)
1 ek olívaolaj
2 - 3 gerezd fokhagyma
200 ml főzőtejszín
200 g farfalle tészta (vagy amit szerettek)

A tetejére

40 g parmezán
2 ek olívaolaj
frissen őrölt bors
1 cikk citrom leve (Lilla szerint)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zé-féle tejszínes-csirkés tészta

Brutálisan egyszerű, ultraszaftos tészta, amiben csak olyan cuccok vannak, amit MINDENKI szeret! Csirke, sajt, tejszín és egy kevés zöldség: egy szó mint száz, vagyis öt: a tökéletes vacsi receptje megérkezett!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
400 g ALDI Húsmester csirkemellfilé
2 ek olaj
só, bors
1 csipet szárított oregánó
1 csipet szárított kakukkfű
2 csipet szárított rozmaring
½ mk pirospaprika
1 ek mustár
150 g fagyasztott zöldborsó
1 db cukkini (kb. 250 g)
1 ek olívaolaj
2 - 3 gerezd fokhagyma
200 ml főzőtejszín
200 g farfalle tészta (vagy amit szerettek)

A tetejére

40 g parmezán
2 ek olívaolaj
frissen őrölt bors
1 cikk citrom leve (Lilla szerint)
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tejszínes-csirkés tészta elkészítéséhez a csirkemellet felkockázzuk, majd egy erős lángon hevített, füstölgően forró serpenyőbe öntjük az olajat, és lepirítjuk benne a sózott, borsozott csirkét. Fűszerezzük oregánóval, kakukkfűvel, rozmaringgal, pirospaprikával, és hozzáadjuk a mustárt is. 90 százalékosra pirítjuk, majd félretesszük egy tálba.

Zé-féle tejszínes-csirkés tészta

A forró serpenyőbe szórjuk a fagyos zöldborsót, meghintjük egy kis sóval, felöntjük kb. 50 ml vízzel, és hagyjuk párolódni benne, amíg felvágjuk a cukkinit. Félkarikára vágjuk a cukkinit, és a zöldborsó mellé dobjuk egy kis olívaolajjal. Mellészórjuk a felszeletelt fokhagymát, megborsozzuk, és az egészet néha átrázva lepirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a csirkét, és készre forraljuk.

Közben a tésztát sós, forró vízben, a csomagoláson leírtak szerint al dentére főzzük, leszűrjük, és összeforgatjuk a raguval, majd tányérokba szedjük. A tetejére reszeljük a parmezánt, meglocsoljuk olívaolajjal, és egy kis borsot törünk rá, ha szeretitek a friss citrusos ízt, egy kis citromlevet is nyomhattok rá.

Zé-féle tejszínes-csirkés tészta
Zé-féle tejszínes-csirkés tészta

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Összesen: kb. 35 perc

Ha tetszett a Zé-féle tejszínes-csirkés tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?