Hozzávalók
- ½ kg csőtészta
- 10 dkg bacon
- 15 dkg kolbász
- 125 g sajtkrém
- 200 g paszírozott paradicsompüré (passata di pomodoro)
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- Kevés metélőhagyma
- 1 csipet csilipehely, vagy más csípős cucc
- Bors
- Rengeteg parmezán
Hozzávalók
- ½ kg csőtészta
- 10 dkg bacon
- 15 dkg kolbász
- 125 g sajtkrém
- 200 g paszírozott paradicsompüré (passata di pomodoro)
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- Kevés metélőhagyma
- 1 csipet csilipehely, vagy más csípős cucc
- Bors
- Rengeteg parmezán
[1] Forrásban lévő, sós vízben kezdjetek el főzni valamilyen számotokra szimpi tésztát.
[2] Tűzforró serpenyőben pirítsatok le egy kis kockára vágott bacont és jó sok kolbászt. Amikor már szépen kiolvadt belőlük a zsír, a bacon pedig finom ropogós lett, akkor öntsétek fel a paszírozott paradicsompürével. Az így kapott paradicsomos, zsíros, kolbászos, baconos elegyet szépen kevergessétek össze, majd toljátok rá a fokhagymát.
[3] Küldjetek bele a serpenyőbe még egy doboz amerikai típusú sajtkrémet is.
[4] Fűszerezzétek be a szószt: só, bors, kis chili ízlés szerint, egy kis metélőhagyma a színe kedvéért és persze jó sok parmezán!
[5] A tésztát szűrjétek le, de a főzővízből tegyetek félre egy keveset. Borítsátok bele a frissen kifőzött tésztát a kolbászos, baconos szószba, alaposan forgassátok össze, és locsoljatok rá kb. 2 evőkanállal a főzővízből. A tetejére még megy egy kevés zsemlemorzsa, jó sok parmezán, majd az egészet vágjátok be 180 fokos sütőbe 5-6 perce, csak hogy a sajt szépen megolvadjon, a morzsa pedig ropogós legyen.
[6] Fotózzátok le, postoljátok Instagramon, majd egyétek meg. Jó ételvágyat!