Hirdetés

Caponata, az olaszok lecsója

Hozzávalók

4
főre
+
8 - 10 ek olívaolaj
2 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 szál zellerszár
1 konzerv koktélparadicsom (vagy sima)
1 marék színes koktélparadicsom
4 ek aranymazsola
4 ek durvára vágott olívabogyó
4 ek kapribogyó
4 ek fenyőmag
2 ek cukor
50 ml fehérborecet
1 nagy csokor friss bazsalikom
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Caponata, az olaszok lecsója

Az, hogy a rendelkezésre álló nyári zöldségeket összerottyantsuk és lazán befűszerezve elfogyasszuk egy kis friss kenyérrel, nem csak nekünk, magyaroknak jutott eszünkbe, hanem többek között az olaszoknak is. Íme a caponata, ami nevezhető egy szicíliai lecsónak is. Próbára fel!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
8 - 10 ek olívaolaj
2 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 szál zellerszár
1 konzerv koktélparadicsom (vagy sima)
1 marék színes koktélparadicsom
4 ek aranymazsola
4 ek durvára vágott olívabogyó
4 ek kapribogyó
4 ek fenyőmag
2 ek cukor
50 ml fehérborecet
1 nagy csokor friss bazsalikom
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Egy serpenyőben vagy wokban kb. 4-5 evőkanál olívaolajat forrósítunk és lepirítjuk a falatnyi kockákra vágott padlizsán felét, kb. 10 perc alatt, nagy lángon, majd félretesszük egy tálba. Ismét öntünk 4-5 evőkanál olívaolajat a serpenyőbe és megismételjük az előző műveletet a padlizsán másik felével is. A hagymát felvágjuk vastagabb csíkokra, a zellert közepesen vastag karikákra és kb. 3 evőkanál olívaolajon puhára pároljuk őket, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a lepirított padlizsánt, a konzerv paradicsomot, a koktélparadicsomokat, a mazsolát, a durvára vágott olívabogyót, a kapribogyót, a cukrot és a fehérborecetet. Az egészet alaposan összekeverjük, majd frissen vágott bazsalikommal és pirított fenyőmaggal tálaljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?