Hozzávalók
- 3 db padlizsán
- 7 gerezd fokhagyma
- 5 dl görög joghurt
- 1 - 2 ek olívaolaj
- ½ db citrom
- ½ tk őrölt koriander
- ½ tk őrölt római kömény
- 1 csokor friss petrezselyem
- Só, bors
Hozzávalók
- 3 db padlizsán
- 7 gerezd fokhagyma
- 5 dl görög joghurt
- 1 - 2 ek olívaolaj
- ½ db citrom
- ½ tk őrölt koriander
- ½ tk őrölt római kömény
- 1 csokor friss petrezselyem
- Só, bors
A padlizsánt egy centis kockákra vágjuk és 6 gerezd fokhagymával együtt, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk és vékonyan meglocsoljuk kb. 1-2 evőkanál olívaolajjal. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Miután kissé kihűlt, egy keverőtálban hozzáreszelünk 1 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a joghurtot, citromlét, 1 csipet sót, borsot, koriandert, római köményt, aprított petrezselymet és 1 evőkanál olívaolajat. Alaposan összeforgatjuk és végül pirított pisztáciával és aprított petrezselyemmel tálaljuk.