Hirdetés

Gombás-brokkolis tészta

Hozzávalók

2
személynek

A brokkolihoz és a gombához

250 g barna csiperkegomba
1 fej kisebb brokkoli
2 ek méz
2 ek szójaszósz
3 - 4 ek olívaolaj
1 - 2 cm-es gyömbér reszelve vagy 1 tk gyömbérpor

A tésztához

150 g rizstészta
3 ek szójaszósz
2 ek olívaolaj
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 ek Worcester szósz
1 cm-es gyömbér reszelve
1 tk sriracha szósz
½ db lime
1 - 2 csipet chilipehely

A tetejére

1 marék pirított szezámmag
Hirdetés

Gombás-brokkolis tészta

Imádjuk a tésztákat. Ez valószínűleg már feltűnt nektek is! A kicsit ázsiai, szójaszószos, pikánsabb vonal pedig az egyik kedvencünk, és ez a tészta pont ilyen!!! Mi imádtuk, reméljük ti is szeretni fogjátok!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személynek

A brokkolihoz és a gombához

250 g barna csiperkegomba
1 fej kisebb brokkoli
2 ek méz
2 ek szójaszósz
3 - 4 ek olívaolaj
1 - 2 cm-es gyömbér reszelve vagy 1 tk gyömbérpor

A tésztához

150 g rizstészta
3 ek szójaszósz
2 ek olívaolaj
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 ek Worcester szósz
1 cm-es gyömbér reszelve
1 tk sriracha szósz
½ db lime
1 - 2 csipet chilipehely

A tetejére

1 marék pirított szezámmag

A csiperkét (ha nagyobb szemű) negyedekre vágjuk, a brokkolit pedig kisebb rózsákra szedjük. A mézet, szójaszószt, olívaolajat, gyömbért összekeverjük, beleforgatjuk a gombát és a brokkolit és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A rizstésztát forró, enyhén sós vízbe rakjuk és 3 percig főzzük, majd leszűrjük.

Egy serpenyőben összekeverjük a többi hozzávalót, beleforgatjuk a tésztát és pár percig kevergetjük, hogy magába szívjon egy keveset a szószból. A tésztához forgatjuk a brokkolit, a gombát, rálocsoljuk a zöldségekből kisült szaftot is és a pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások