Hozzávalók
A tésztához
- 240 g liszt
- 100 g lágy vaj
- ½ tk só
- 3 - 4 ek víz
A feltéthez
- 1 db cukkini (kb. 150 g)
- só
- 150 g gomba
- 2 - 3 ek olívaolaj
- ½ ek búzadara
- őrölt bors
- 0.25 csokor snidling
A krémhez
- 2 db tojás
- 250 g ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 g parmezán sajt
- 1 ek búzadara
- ½ mk frissen reszelt szerecsendió
- ½ tk őrölt bors
- 1 tk füstölt só
Hozzávalók
A tésztához
- 240 g liszt
- 100 g lágy vaj
- ½ tk só
- 3 - 4 ek víz
A feltéthez
- 1 db cukkini (kb. 150 g)
- só
- 150 g gomba
- 2 - 3 ek olívaolaj
- ½ ek búzadara
- őrölt bors
- 0.25 csokor snidling
A krémhez
- 2 db tojás
- 250 g ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 g parmezán sajt
- 1 ek búzadara
- ½ mk frissen reszelt szerecsendió
- ½ tk őrölt bors
- 1 tk füstölt só
A gombás-cukkinis tarte-ot a tészta elkészítésével kezdjük, ehhez kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk darabokban a vajat (fontos, hogy nem olvasztva), valamint a sót. Az egészet elmorzsoljuk, és utána hozzáadunk néhány evőkanál vizet. Addig dolgozzuk, ameddig egynemű tésztát nem kapunk, majd fóliába csomagoljuk, és bedobjuk a fagyasztóba kb. 10 percre.
Ez idő alatt a cukkinit vékony karikákra vágjuk, és törlőpapírra fektetve enyhén megsózzuk, hogy kiengedje magából a felesleges folyadékot. A tésztát egy lisztezett deszkán nagyjából kör alakúra nyújtjuk, egy 24 cm-es piteformába helyezzük, és a felesleges széleket késsel levágjuk. Néhány helyen egy villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük a tésztát.
A gombát a cukkinihez hasonló vastagságú szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben, nagy lángon, 2-3 ek olívaolajon lepirítjuk. A krémhez a felvert tojásokat összekeverjük a ricottával, belenyomjuk a fokhagymát, belereszeljük a parmezánt, hozzáadjuk a búzadarát és a frissen reszelt szerecsendiót, végül borssal és füstölt sóval ízesítjük.
Ha a tészta megsült, megszórjuk egy kevés búzadarával, rákenjük a ricottás krémet, és rárakosgatjuk a lepirított gombát, valamint a leitatott cukkiniszeleteket. A tetejét megszórjuk frissen őrölt borssal, és 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a sütőből, 10 perc pihentetés után apróra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.
Előkészítési idő: 20 perc
Sütés: 50 perc
Összesen: 70 perc
Ha tetszett a gombás-cukkinis tarte receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!