Hirdetés

Házi falafel recept

Hozzávalók

4
személyre
+
Hozzávaló kipipálva
250 g száraz csicseriborsó
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
friss petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
friss koriander
Hozzávaló kipipálva
2 szem kardamon magjai
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
1 késhegynyi cayenne bors
Hozzávaló kipipálva
½ tk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 ½ ek liszt
Hozzávaló kipipálva
3 ek víz

A tahini szószhoz

Hozzávaló kipipálva
3 ek tahini paszta
Hozzávaló kipipálva
3 ek joghurt
Hozzávaló kipipálva
citromlé

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
pita
Hozzávaló kipipálva
2 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 db kígyóuborka
Hozzávaló kipipálva
chiliszósz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Házi falafel recept

A Közel-Kelet jellegzetes étele, ami ma már egyben a világ egyik legnépszerűbb streetfoodja is. Egy csicseriborsóból készült golyóról van szó, amit forró olajban kell kisütni: sokan úgy gondolják, hogy elképesztő macera az elkészítése, így csak a sarki gyrosozónál érdemes ilyet enni, de ez egy tévhit. Kövessétek ezt a receptet és gyártsatok falafelt otthon!
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
Hozzávaló kipipálva
250 g száraz csicseriborsó
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
friss petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
friss koriander
Hozzávaló kipipálva
2 szem kardamon magjai
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
1 késhegynyi cayenne bors
Hozzávaló kipipálva
½ tk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 ½ ek liszt
Hozzávaló kipipálva
3 ek víz

A tahini szószhoz

Hozzávaló kipipálva
3 ek tahini paszta
Hozzávaló kipipálva
3 ek joghurt
Hozzávaló kipipálva
citromlé

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
pita
Hozzávaló kipipálva
2 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 db kígyóuborka
Hozzávaló kipipálva
chiliszósz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Egy éjszakára vízbe áztatjuk a száraz csicseriborsót. Másnap lecsepegtetjük, egy tálba öntjük, de nem főzzük meg! Apróra vágjuk a hagymát, a fokhagymát, a friss petrezselyemzöldet, a koriandert és a csicseriborsóhoz adjuk.

Egy mozsárban összezúzzuk a fűszermagokat, majd ezt is a többi hozzávalóhoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk és cayenne borssal is megszórjuk. Alaposan összekeverjük, majd több részletben egy késes aprítóban darabosra aprítjuk. Egy tálba borítjuk és hozzáadjuk a sütőport a lisztet és a vizet. Kézzel átgyúrjuk, majd egy órára hűtőbe tesszük pihenni. A masszából vizes kézzel golyókat formázunk, majd 170-180 fokos olajban kisütjük, de előtte alaposan összenyomkodjuk őket hogy ne essenek szét.

TIPP: egyszerre csak 5-6 darabot süssetek, hogy ne hűljön le túlságosan az olaj!

falafel_3.jpg

Az aranybarnára sült falafeleket itatóspapírra szedjük, majd kisütjük a többit is. A tahini szószhoz összekeverjük a tahinit a joghurttal és a citromlével. Ízlés szerint sóval ízesítjük.Ha falafel szendvicset készítünk: a paradicsomot és a kígyóuborkát csíkokra vágjuk, ezeket a 1-2 falafelgolyóval pitába töltjük, meglocsoljuk tahini szósszal és csípős mártással. És kész is!

Ha nulláról szeretnétek tahini szószt készíteni, a receptet ITT találjátok. Házi pita receptért pedig katt IDE!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?