A kapros-túrós palacsinta első lépéseként a palacsinta hozzávalóit egy botmixerrel csomómentesre keverjük. A töltelékhez összekeverjük az apróra vágott hagymát és kaprot a zúzott fokhagymával, a tejföllel, a túróval és a tejszínnel, majd sózzuk, borsozzuk.
Ezután egy teflonserpenyőben egyesével kisütjük a palacsintákat, 10-12 db lesz belőle. Ha kisütöttük őket, megtöltjük a töltelékkel, és egy kevés aprított kaporral megszórva tálaljuk.
Kapros-túrós palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 40 perc
A palacsintát nemcsak édesen szeretjük, hanem sósan is:
A kapor és a túró szinte elválaszthatatlan barátok, ezért tökéletesek lesznek egy palacsintában is.
Hozzávalók
4 főre
250 ml
tejszín
A palacsintához
280 g
finomliszt
3 db
tojás
3 ek
étolaj
1 tk
só
400 ml
szénsavas víz
200 ml
tej
1 csipet
kristálycukor
1 kis csokor
friss kapor
A krémhez
1 fej
lila hagyma
1 csokor
friss kapor
1 gerezd
fokhagyma
3 - 4 ek
tejföl
250 g
túró
só, bors
A kapros-túrós palacsinta első lépéseként a palacsinta hozzávalóit egy botmixerrel csomómentesre keverjük. A töltelékhez összekeverjük az apróra vágott hagymát és kaprot a zúzott fokhagymával, a tejföllel, a túróval és a tejszínnel, majd sózzuk, borsozzuk.
Ezután egy teflonserpenyőben egyesével kisütjük a palacsintákat, 10-12 db lesz belőle. Ha kisütöttük őket, megtöltjük a töltelékkel, és egy kevés aprított kaporral megszórva tálaljuk.
Kapros-túrós palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 40 perc
A palacsintát nemcsak édesen szeretjük, hanem sósan is:
Ha tetszett a Kapros-túrós palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!