Hirdetés

Gombás-spenótos palacsinta

Hozzávalók

Hozzávalók kb.
6
darabhoz

A tésztához:

160 ml tej
140 g liszt
160 ml szénsavas víz
25 ml olvasztott vaj
3 db tojás
friss petrezselyem
só, bors
bazsalikom (friss vagy szárított)

A töltelékhez:

2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
300 g csiperkegomba
2 nagy marék spenótlevél
tejföl
Hirdetés

Gombás-spenótos palacsinta

Imádjuk a palacsintát! Édesen és sósan is. Ha a hortobágyin kívül ti sem szoktatok másféle sós verziót készíteni, akkor itt az ideje változtatnotok ezen! Próbáljátok ki Nóri gombás-tejfölös palacsinta receptjét és dobjatok össze néhányat reggelire vagy vacsira.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók kb.
6
darabhoz

A tésztához:

160 ml tej
140 g liszt
160 ml szénsavas víz
25 ml olvasztott vaj
3 db tojás
friss petrezselyem
só, bors
bazsalikom (friss vagy szárított)

A töltelékhez:

2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
300 g csiperkegomba
2 nagy marék spenótlevél
tejföl

A palacsintatatésztához a liszthez hozzácsorgatjuk a tejet és a vizet, és folyamatos keverés mellett csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, tojásokat, frissen vágott petrezselymet 2-3 csipet sót és kevés bazsalikomot. Átkeverjük a tésztát és teflon palacsintasütőben kisütjük őket.  A töltelékhez a vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk és az olajon, egy serpenyőben üvegesre pirítjuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

Rádobjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk és kb 8 perig kevergetve sütjük. Ezután rádobjuk a spenótleveleket is, megvárjuk amíg összeesnek (ez pár perc lesz) és már kész is a töltelék. A palacsintákat megkenjük tejföllel, ráhalmozunk egy-egy adag tölteléket és feltekerjük. Ha valami, akkor ez fejedelmi reggeli!:)

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások