Hozzávalók
A tésztához:
- 160 ml tej
- 140 g liszt
- 160 ml szénsavas víz
- 25 ml olvasztott vaj
- 3 db tojás
- friss petrezselyem
- só, bors
- bazsalikom (friss vagy szárított)
A töltelékhez:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 g csiperkegomba
- 2 nagy marék spenótlevél
- tejföl
Hozzávalók
A tésztához:
- 160 ml tej
- 140 g liszt
- 160 ml szénsavas víz
- 25 ml olvasztott vaj
- 3 db tojás
- friss petrezselyem
- só, bors
- bazsalikom (friss vagy szárított)
A töltelékhez:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 g csiperkegomba
- 2 nagy marék spenótlevél
- tejföl
A palacsintatatésztához a liszthez hozzácsorgatjuk a tejet és a vizet, és folyamatos keverés mellett csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, tojásokat, frissen vágott petrezselymet 2-3 csipet sót és kevés bazsalikomot. Átkeverjük a tésztát és teflon palacsintasütőben kisütjük őket. A töltelékhez a vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk és az olajon, egy serpenyőben üvegesre pirítjuk.
Rádobjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk és kb 8 perig kevergetve sütjük. Ezután rádobjuk a spenótleveleket is, megvárjuk amíg összeesnek (ez pár perc lesz) és már kész is a töltelék. A palacsintákat megkenjük tejföllel, ráhalmozunk egy-egy adag tölteléket és feltekerjük. Ha valami, akkor ez fejedelmi reggeli!:)