Hirdetés
Bespájzolva

Karanténrizottó üveges gombával, trappistával

Hozzávalók

4
főre
+
3 ek olaj
400 g gomba (üveges)
2 tk kakukkfű
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
300 g rizs
150 ml fehérbor
1500 ml alaplé vagy víz
60 g vaj
50 g trappista sajt
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Karanténrizottó üveges gombával, trappistával

Évek óta könyörgünk mindenkinek, hogy rizottóhoz csak magas keményítőtartalmú arborio rizst használjatok. Ugyancsak évek óta mondogatjuk, hogy a rizottó lelke a sok parmezán. Most pedig kipróbáltuk, hogy mi történik, ha szembemegyünk a saját állításainkkal: ez a rizottó kutyaközönséges rizsből, trappista sajttal és üveges gombával is rohadt jó lett!
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
3 ek olaj
400 g gomba (üveges)
2 tk kakukkfű
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
300 g rizs
150 ml fehérbor
1500 ml alaplé vagy víz
60 g vaj
50 g trappista sajt
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Az olajon magas hőmérsékleten lepirítjuk a gombát a kakukkfűvel, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a rizst, elkeverjük, és felöntjük a borral. Ezután, mintha rizottót csinálnánk, folyamatosan adjuk hozzá az alaplevet. Annyi a különbség, hogy ez a fajta rizs több alaplevet vesz fel. Amikor összeállt, belerakjuk a vajat, a sajtot, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk pár percet állni tálalás előtt.

Karanténrizottó üveges gombával, trappistával

Tipp: bármilyen gombát használhattok ehhez a recepthez, mirelit változat is tökéletes lesz. 

Ha tetszett a karanténrizottó üveges gombával, trappistával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások