Hozzávalók
- 25 g szárított vargánya
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 csokor friss kakukkfű
- 320 g arborio rizottórizs
- 200 ml fehérbor
- 800 ml zöldségalaplé vagy víz
- 1 kis csokor friss medvehagyma
- 70 g vaj
- 70 g parmezán
- pár csepp citromlé
Medvehagymás vargányarizottó
Hozzávalók
- 25 g szárított vargánya
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 csokor friss kakukkfű
- 320 g arborio rizottórizs
- 200 ml fehérbor
- 800 ml zöldségalaplé vagy víz
- 1 kis csokor friss medvehagyma
- 70 g vaj
- 70 g parmezán
- pár csepp citromlé
A vargányát felöntjük 200 ml felforralt vízzel, és 10 percig állni hagyjuk. Ezután leszűrjük, a levét beleöntjük az alaplébe, a gombát pedig apróra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel. Rárakjuk a rizst, elkeverjük, és felöntjük a fehérborral. Ha elpárolgott, hozzáadjuk a gombát, és a szokásos módon, merőkanalanként adagoljuk az alaplevet a rizshez, amíg fel nem szívja az egészet és krémes nem lesz. Az utolsó köröknél belerakjuk az apróra vágott medvehagymát is. Ezután hozzáadjuk a vajat, a parmezánt, pár csepp citromlevet, és tálalás előtt hagyjuk pár percet állni.
Ha tetszett a medvehagymás vargányarizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!