Hirdetés

Medvehagymás vargányarizottó

Hozzávalók

4
főre
+
25 g szárított vargánya
2 ek olívaolaj
1 fej salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csokor friss kakukkfű
320 g arborio rizottórizs
200 ml fehérbor
800 ml zöldségalaplé vagy víz
1 kis csokor friss medvehagyma
70 g vaj
70 g parmezán
pár csepp citromlé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Medvehagymás vargányarizottó

Egyszerűen imádom a vargányarizottót, pedig nem is szeretem a gombát. :D Természetesen medvehagyma nélkül is működik, hívhatjuk csak simán „a tökéletes vargányarizottónak” is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
25 g szárított vargánya
2 ek olívaolaj
1 fej salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csokor friss kakukkfű
320 g arborio rizottórizs
200 ml fehérbor
800 ml zöldségalaplé vagy víz
1 kis csokor friss medvehagyma
70 g vaj
70 g parmezán
pár csepp citromlé
Bevásárlólistához adom

A vargányát felöntjük 200 ml felforralt vízzel, és 10 percig állni hagyjuk. Ezután leszűrjük, a levét beleöntjük az alaplébe, a gombát pedig apróra vágjuk. 

Egy nagy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel. Rárakjuk a rizst, elkeverjük, és felöntjük a fehérborral. Ha elpárolgott, hozzáadjuk a gombát, és a szokásos módon, merőkanalanként adagoljuk az alaplevet a rizshez, amíg fel nem szívja az egészet és krémes nem lesz. Az utolsó köröknél belerakjuk az apróra vágott medvehagymát is. Ezután hozzáadjuk a vajat, a parmezánt, pár csepp citromlevet, és tálalás előtt hagyjuk pár percet állni.

Ha tetszett a medvehagymás vargányarizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások