Hirdetés
Karácsonyi menü

Panelle, a tuti előétel

Hozzávalók

1
normál kenyérsütő formához
+
250 g csicseriborsóliszt
500 ml víz
1 ág friss rozmaring apróra vágva
1 gerezd fokhagyma lezúzva
2 ek olívaolaj
só, bors

A mártogatóshoz

250 g görög joghurt
1 gerezd fokhagyma lereszelve
5 szem olajban eltett szárított paradicsom felaprítva plusz egy kevés az olajból
só, bors
1 kis csokor friss petrezselyem apróra vágva

A sütéshez

bő olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Panelle, a tuti előétel

A panelle egy olasz előétel, ami tulajdonképpen egy kívülről ropogós, belülről krémes, csicseriborsólisztből készült ropogtatnivaló. Brutál finom és a legjobb, hogy gluténmentes! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
normál kenyérsütő formához
+
250 g csicseriborsóliszt
500 ml víz
1 ág friss rozmaring apróra vágva
1 gerezd fokhagyma lezúzva
2 ek olívaolaj
só, bors

A mártogatóshoz

250 g görög joghurt
1 gerezd fokhagyma lereszelve
5 szem olajban eltett szárított paradicsom felaprítva plusz egy kevés az olajból
só, bors
1 kis csokor friss petrezselyem apróra vágva

A sütéshez

bő olaj
Bevásárlólistához adom

A mártogatós hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük. 

A többi hozzávalót egy lábasban csomómentesre keverjük, és addig főzzük, amíg lágy tészta állagot nem kapunk. Ez kb. 5-6 perc. Kibélelünk egy kenyérsütő formát fóliával, és beleöntjük a megfőtt csicseris keveréket. Lefedjük egy másik fóliával, és addig hűtjük, amíg az egész össze nem áll. Kiszedjük a fóliából, kb. 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, amit elfelezünk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és aranybarnára sütjük benne a felszeletelt darabokat. Ha megsültek, papírtörlőre szedjük, és a mártással tálaljuk.

Ha tetszett a panelle receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások