Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
300 g (tetszés szerint ízesített) tofu
200 g liszt
2 db tojás
só, bors
100 g panko morzsa
1 l olaj a sütéshez

A rizshez

1 fej hagyma
1 dl BELLASAN Olívaololaj
1 gerezd fokhagyma
100 g rizs
1 tk gyömbérpor
1 tk currypor
1 tk garam masala
só, bors
½ dl szójaszósz
2 dl forró víz

A díszítéshez

50 g bébispenót
3 szál újhagyma zöldje
10 g fekete szezámmag
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Panko tofu currys rizzsel

A távol-keleti konyha szerelmesei imádni fogják ezt a receptet, ráadásul annyira vega, hogy meg is lepődtünk, hogy Jani csinálta, de ismét nagyot alkotott!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
300 g (tetszés szerint ízesített) tofu
200 g liszt
2 db tojás
só, bors
100 g panko morzsa
1 l olaj a sütéshez

A rizshez

1 fej hagyma
1 dl BELLASAN Olívaololaj
1 gerezd fokhagyma
100 g rizs
1 tk gyömbérpor
1 tk currypor
1 tk garam masala
só, bors
½ dl szójaszósz
2 dl forró víz

A díszítéshez

50 g bébispenót
3 szál újhagyma zöldje
10 g fekete szezámmag
Bevásárlólistához adom

A hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát átnyomjuk, és kevés olajon dinsztelni kezdjük egy lábosban. Amikor kész, hozzáöntjük a rizst, kicsit átpirítjuk, majd beletesszük a fűszereket és a szójaszót, elkeverjük, felöntjük forró vízzel, és fedő alatt, alacsony lángon 15 percig főzzük.

A tofut szeletekre vágjuk, papírtörlők között kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd lisztbe, sózott-borsozott felvert tojásba és panko morzsába forgatjuk. 180 fokra hevített olajban 3-5 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A rántott tofut felszeleteljük, és a rizzsel tálaljuk, díszítésnek pedig apróra vágott újhagymát, fekete szezámmagot és bébispenótot kínálunk mellé.

Panko tofu currys rizzsel

Ha tetszett a panko tofu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások