Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

2
főre
+

A paradicsomos raguhoz

1 fej vöröshagyma
1 szál zellerszár
1 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
2 - 3 ág friss kakukkfű
4 - 5 levél friss bazsalikom
150 ml vörösbor
2 konzerv darabolt paradicsom
só, bors
olívaolaj

Az összeállításhoz

3 db padlizsán
50 g parmezán
250 g CARLONI MOZZARELLA
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Parmigiana di melanzane, avagy az olasz rakott padlizsán

Az egyik kedvenc olasz receptemet hoztam most el nektek, amit bármikor meg bírnék enni, szinte bármekkora adagban. :D Kóstoljátok meg, és érteni fogjátok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
18
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A paradicsomos raguhoz

1 fej vöröshagyma
1 szál zellerszár
1 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
2 - 3 ág friss kakukkfű
4 - 5 levél friss bazsalikom
150 ml vörösbor
2 konzerv darabolt paradicsom
só, bors
olívaolaj

Az összeállításhoz

3 db padlizsán
50 g parmezán
250 g CARLONI MOZZARELLA
Bevásárlólistához adom

A sofrito alaphoz a vöröshagymát, a zellerszárat és a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy felhevített lábasban kevés olívaolajon lepirítjuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és az aprított zöldfűszereket, majd ráöntjük a vörösbort és a paradicsomkonzerveket, sózzuk, borsozzuk, és kb. 40 percig rotyogtatjuk.

A padlizsánok zöld szárát eltávolítjuk, majd hosszában kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk fel őket. Ezután sütőrácsra rakjuk a szeleteket, megsózzuk, majd 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

olasz rakott padlizsán

Egy sütőtálat kikenünk olívaolajjal, elkenünk az alján egy kanálnyit a paradicsomos raguból, majd ráfektetünk egy réteg sült padlizsánt. Megborsozzuk, és jön egy újabb réteg paradicsomszósz. Megszórjuk reszelt parmezánnal és rápakoljuk a vékonyra szeletelt mozzarella felét. Megismételjük az egész kört, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett az olasz rakott padlizsán receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások