Hirdetés

Pesztós spagetti vega gombócokkal

Hozzávalók

2
250 g spagetti
só, bors
500 g barna csiperke gomba
2 tk keményítő
4 gerezd fokhagyma
2 tk kakukkfű
3 ek Worcester szósz
50 g panko morzsa
1 db tojás
2 ek olívaolaj

A pesztóhoz

1 csokor friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
30 g pirított mandula
50 g parmezán
só, bors
150 ml olívaolaj
Hirdetés

Pesztós spagetti vega gombócokkal

Ha azt mondom, hogy sikerült megcsinálni a tökéletes vega “húsgolyót”, akkor nem hazudok. :P És, a legjobb az egészben, hogy Reni, aki köztudottan egyáltalán nem gomba-rajongó, elégedetten nyugtázta, hogy ennek márpedig egyáltalán nincs is gomba íze, úgyhogy tényleg rendben van! :P
Hirdetés

Hozzávalók

2
250 g spagetti
só, bors
500 g barna csiperke gomba
2 tk keményítő
4 gerezd fokhagyma
2 tk kakukkfű
3 ek Worcester szósz
50 g panko morzsa
1 db tojás
2 ek olívaolaj

A pesztóhoz

1 csokor friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
30 g pirított mandula
50 g parmezán
só, bors
150 ml olívaolaj

A spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A golyókhoz a gombát nagy darabokra vágjuk és egy száraz serpenyőben alaposan lepirítjuk, úgy, hogy amikor az összes nedvességet elfőtte, akkor dobunk rá 3 gerezd felszeletelt fokhagymát. Meglocsoljuk a Worcester szósszal, megszórjuk kakukkfűvel és elzárjuk.

Egy aprítógépben lezúzzuk a gombát a tojással, keményítővel, panko morzsával, sóval, borssal és a maradék 1 gerezd fokhagymával, és golyókat formázunk belőle. Amíg megcsináljuk a pesztót addig hagyjuk állni. A pesztóhoz a hozzávalókat egy aprítógépben lezúzzuk. Serpenyőt hevítünk és az olívaolajon megpirítjuk a golyókat és kivesszük. A tésztát ebbe a serpenyőbe rakjuk bele, összekeverjük a pesztóval és ezzel tálaljuk.
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások