Hirdetés

Puliszka pirított hagymával

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
150 g kukoricadara
300 ml víz
200 ml tej
3 fej hagyma
só, bors
majoranna
pirospaprika
50 g vaj
25 g reszelt sajt
Hirdetés

Puliszka pirított hagymával

Végre egy magyar puliszka recept is van a tarsolyomban. Sok hagymával, sütőben összesütve, ahogy csak kell!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
150 g kukoricadara
300 ml víz
200 ml tej
3 fej hagyma
só, bors
majoranna
pirospaprika
50 g vaj
25 g reszelt sajt

A kukoricadarából a vízzel és a tejjel állandó keverés mellett puliszkát főzünk, ez nagyjából 20-25 perc alatt lesz kész. Vajon megpirítjuk a felvágott hagymát, majd nagyon kevés víz hozzáadásával megpároljuk. Só, bors, majoranna és pirospaprika mehet rá. Egy sütőtálat kivajazunk és beletesszük a pirított hagyma felét. Olvasztott vajba mártott kanállal a puliszkát a sütőtálba szaggatjuk. A tetejére mehet a hagyma másik fele és a reszelt sajt. Irány a sütő. 170 fok, 15 perc.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások