Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
- 250 g brokkoli
- 4 - 5 szál zsenge sárgarépa
- 100 g zöldborsó
- 1 db kisebb cukkini
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 250 g ricotta
- 200 g mascarpone
- 3 - 4 ek reszelt parmezán
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 ek finomra vágott metélőhagyma
- 2 ek fimomra vágott petrezselyem
- ½ tk só
- ½ tk frissen őrölt bors
Ricottás zöldséges pite
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
- 250 g brokkoli
- 4 - 5 szál zsenge sárgarépa
- 100 g zöldborsó
- 1 db kisebb cukkini
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 250 g ricotta
- 200 g mascarpone
- 3 - 4 ek reszelt parmezán
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 ek finomra vágott metélőhagyma
- 2 ek fimomra vágott petrezselyem
- ½ tk só
- ½ tk frissen őrölt bors
A zöldséges pite elkészítéséhez a leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és 2 db hosszú téglalapot vágunk belőle. Széleit 1,5 cm-es sávban villával benyomkodjuk, a maradék felületet sűrűn megszurkáljuk, hogy sütéskor ne emelkedjen fel. A széleit bekenjük a kissé felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A brokkolit megmossuk, rózsáíra szedjük és falatnyi darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában negyedeljük. Sós, forrásban levő vízbe dobjuk az előkészített brokkolit, sárgarépát és zöldborsót és 2 percig főzzük, amíg élénk színűek lesznek, majd azonnal leszűrjük.
A ricottát és a mascarponét keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket és a citrom reszelt héját. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. A krémet kettéosztjuk és a kihűlt, elősütött tésztára kenjük. Teszünk rá néhány vékonyra szeletelt cukkinit, elrendezzük rajta az előfőzött zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és reszelünk rá egy kevés parmezánt. Visszatesszük a sütőbe és 20 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a zöldséges pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!