Vegetáriánus ételek

Sajtsteakavokádós-uborkáskuszkuszsalátával

Sajt steak avokádós-uborkás kuszkuszsalátával

Hozzávalók
1 db
kígyóuborka
4 ek
olívaolaj
100 g
kuszkusz
200 ml
zöldségalaplé
0.5 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
só, bors
1 db
avokádó
1 db
lime leve
1 csokor
petrezselyem
1 csomag
sajt steak
(160 g-os kiszerelés)

Elkészítés

A sajt steak egy szuper vega opció. Elkészítéséhez először a kuszkuszt leforrázzuk az alaplével, lefedjük és hagyjuk állni 10 percet.

A lila hagymát apróra vágjuk, és egy csipet sóval megszórva hagyjuk állni egy kicsit. Az avokádót kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk fél lime levével. A petrezselymet apróra vágjuk. 

A grillsajtot alacsonyabb hőfokon lepirítjuk a serpenyőben. Összekeverjük a kuszkuszt, az apróra vágott uborkát, avokádót, petrezselymet és hagymát, majd sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a maradék lime levével és olívaolajjal. Az elfelezett sajtot ezen a salátán tálaljuk. 

sajt-steak-avokados-uborkas-kuszkuszsalataval
Sajt steak avokádós-uborkás kuszkuszsalátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A kuszkusz egy remek köretalternatíva, ami sokszínűen felhasználható, nagyon jó alapja lehet egy frissítő salinak is. Ezeket a kuszkuszos recepteket se hagyjátok ki:

Csirkés thai kuszkusz

Tonhalas-borsós kuszkusz

Kuszkusszal töltött paprika mikróban

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy laktatóbb sajt mellé tökéletes köret egy könnyedebb kuszkuszsali. A friss zöldségek nagyon feldobják ezt az egyszerű köretet, mindenképp érdemes kipróbálni a lila hagyma, az avokádó és az uborka hármasát.

Hozzávalók

2 főre
1 db
kígyóuborka
4 ek
olívaolaj
100 g
kuszkusz
200 ml
zöldségalaplé
0.5 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
só, bors
1 db
avokádó
1 db
lime leve
1 csokor
petrezselyem
1 csomag
sajt steak
(160 g-os kiszerelés)

A sajt steak egy szuper vega opció. Elkészítéséhez először a kuszkuszt leforrázzuk az alaplével, lefedjük és hagyjuk állni 10 percet.

A lila hagymát apróra vágjuk, és egy csipet sóval megszórva hagyjuk állni egy kicsit. Az avokádót kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk fél lime levével. A petrezselymet apróra vágjuk. 

A grillsajtot alacsonyabb hőfokon lepirítjuk a serpenyőben. Összekeverjük a kuszkuszt, az apróra vágott uborkát, avokádót, petrezselymet és hagymát, majd sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a maradék lime levével és olívaolajjal. Az elfelezett sajtot ezen a salátán tálaljuk. 

sajt-steak-avokados-uborkas-kuszkuszsalataval
Sajt steak avokádós-uborkás kuszkuszsalátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A kuszkusz egy remek köretalternatíva, ami sokszínűen felhasználható, nagyon jó alapja lehet egy frissítő salinak is. Ezeket a kuszkuszos recepteket se hagyjátok ki:

Csirkés thai kuszkusz

Tonhalas-borsós kuszkusz

Kuszkusszal töltött paprika mikróban

Ha tetszett a Sajt steak avokádós-uborkás kuszkuszsalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept