Hozzávalók
- 400 g cukkini (pucolt állapotban)
- 150 g sárgarépa
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 80 g finomliszt
- 120 g vörös cheddar sajt
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csokor friss petrezselyem
- 100 g zsemlemorzsa
- bő étolaj a sütéshez
Hozzávalók
- 400 g cukkini (pucolt állapotban)
- 150 g sárgarépa
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 80 g finomliszt
- 120 g vörös cheddar sajt
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csokor friss petrezselyem
- 100 g zsemlemorzsa
- bő étolaj a sütéshez
A sajtos cukkinifasírt elkészítéséhez először a cukkinit nagy lyukú, a répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk, borsozzuk, és 15 percre félretesszük, majd amennyire csak tudjuk, kinyomkodjuk a levüket. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a lisztet, a szintén nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot, a köményt, a finomra vágott petrezselymet és az egészet összedolgozzuk.
Egy viszonylag lágy masszát kell kapnunk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Enyhén olajos kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, kissé kilapítjuk és megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd 170 fokos olajban kb. 4 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy konyhai papírtörlőre szedjük a kész fasírtokat, így leitatva róluk a felesleges olajat, majd tetszőleges körettel, esetleg mártogatóssal tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a sajtos cukkinifasírt recetje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!