Hozzávalók

2
főre
+
1 fej hagyma
1 fej lila hagyma
3 ek olívaolaj + a tészta lekenéséhez
3 gerezd fokhagyma
só, bors
300 g erdei gomba (kiolvasztva, leszűrve)
20 g vaj
2 ág friss kakukkfű
1 csomag bolti friss pizzatészta (400 g-os kiszerelés)
3 - 4 ek krémsajt
150 g pizzamozzarella
1 ek szarvasgombaolaj (elhagyható)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sajtos-gombás calzone

Egy igazán egyszerű, de nagyszerű vegetáriánus vacsoraötlet. Hétköznapokra, hétvégére, ünnepnapokra, vendégváráshoz, azaz mindig jó alternatíva. Turbózzátok fel, vagy egyszerűsítsétek le, a calzone pizzát mindenki szereti!
Kipróbáltam, jóóó lett!
24
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej hagyma
1 fej lila hagyma
3 ek olívaolaj + a tészta lekenéséhez
3 gerezd fokhagyma
só, bors
300 g erdei gomba (kiolvasztva, leszűrve)
20 g vaj
2 ág friss kakukkfű
1 csomag bolti friss pizzatészta (400 g-os kiszerelés)
3 - 4 ek krémsajt
150 g pizzamozzarella
1 ek szarvasgombaolaj (elhagyható)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A gombás calzone elkészítését azzal kezdjük, hogy a kétféle hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, és az olívaolajon elkezdjük lepirítani, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymákat. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, ameddig a hagymás keveréknek szép, karamellizált színe lesz.

Forró, száraz serpenyőre dobjuk a szeletelt gombát, majd addig pirítjuk, ameddig szép, pirult színt kap, ekkor hozzáadjuk a vajat és a friss kakukkfüvet, majd sózzuk és borsozzuk.

A friss pizzatésztát kinyújtjuk, majd ovális formát vágunk belőle. A tészta felét megkenjük a krémsajttal, majd mehet rá a pirított hagyma és a gomba, végül ráhalmozunk a lereszelt pizzamozzarellából.

A tészta másik felét ráhajtjuk, majd a széleket összenyomkodjuk, így kapjuk meg a tipikus, félhold alakú calzone formát. A tetejét megkenjük olívaolajjal, majd 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton nagyjából 10 perc alatt készre sütjük. 

A készre sült pizzánkat megkenjük még egy kevés szarvasgombás vagy sima olívaolajjal, és még forrón tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Pirítás: 15 perc
  • Sütés: kb. 10 perc
  • Összesen: kb. 35 perc
sajtos-gombás calzone
Sajtos-gombás calzone

Ha tetszett sajtos-gombás calzone receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?