Hirdetés
Karácsonyi menü

Sajtos-krumplis húsvéti partymuffin

Hozzávalók

A muffinhoz

1 kg burgonya
2 db egész tojás 
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
10 dkg  reszelt cheddar
2 ek reszelt parmezán
1 cikk citrom leve
2 db tojásfehérje

A márotgatóshoz

1 gerezd fokhagyma
4 ek tejföl
1 marék snidling
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajtos-krumplis húsvéti partymuffin

Nincs még vége a húsvétnak. Még nem késő elkészíteni ezt a sós muffint, amibe olyan hozzávalók kerültek, melyek biztos otthon is megbújnak a hűtőben. Készítsetek hozzá egy fokhagymás mártogatóst, és várjátok így a vendégeket, na meg a nyulat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

A muffinhoz

1 kg burgonya
2 db egész tojás 
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
10 dkg  reszelt cheddar
2 ek reszelt parmezán
1 cikk citrom leve
2 db tojásfehérje

A márotgatóshoz

1 gerezd fokhagyma
4 ek tejföl
1 marék snidling
Bevásárlólistához adom

A burgonyát megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. A fokhagymát átnyomjuk egy fokhagymanyomón és a reszelt cheddarral és parmezánnal együtt a tojásos tejfölhöz adjuk és jól átkeverjük. A tojásfehérjét a citromlével habbá verjük.

A tésztaalapot sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a fehérjehabbal. 12 db muffinformát kibélelünk kapszlikkal és belekanalazzuk a tésztát. Megszórjuk reszelt parmezánnal és 200 C-ra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-25 percre őket. A maradék zúzott fokhagymát elkeverjük a tejföllel, egy csipet sóval és apróra vágott snidlinggel. A megsült muffinokat frissen vágott snidlinggel és a tejfölös mártogatóssal tálaljuk.

img_9984.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások