Hirdetés

Spárga krémes citromos spenótmártással

Hozzávalók

4
főre
+
250 g spárga
4 gerezd fokhagyma
200 g friss spenót
200 ml tejszín
1 db citrom héja, felének a leve
olívaolaj
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spárga krémes citromos spenótmártással

Ha a tavasz legzöldebb és legjobb köretét keresitek, akkor meg is találtátok! :D Mindig használjatok egy kis citromlevet a tejszínes cuccoknál, igazi ízfokó! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
250 g spárga
4 gerezd fokhagyma
200 g friss spenót
200 ml tejszín
1 db citrom héja, felének a leve
olívaolaj
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
Bevásárlólistához adom

A spárga fás részét levágjuk vagy letörjük, a szárát kb. 4-5 cm 3-4 darabra vágjuk. A zsenge csúcsokat félrerakjuk. Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon 4-5 percig közepes hőfokon pirítjuk, majd rádobjuk a spárgacsúcsokat is, és további 1 perc pirítás után kiszedjük. Ugyanabba a serpenyőbe öntünk 2 evőkanál olajat és üvegesre pároljuk az apróra vágott fokhagymát.

Rádobjuk a durvára vágott spenótot. Ha kicsit összeesett, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele. Lassú tűzön rotyogtatjuk, amíg egy kicsit össze nem áll a mártás. Beledobjuk a spárgákat. 3 evőkanálnyit kiszedünk belőle és egy aprítógépben lepürésítjük.

Visszaöntjük a serpenyőbe, és miután újra felforrt, ráfacsarjuk a citrom felének a levét és belereszeljük a héját. Tökéletes sült húsok, halak mellé vagy csak simán egy kis főtt vagy buggyantott tojással.

Ha tetszett a spárga spenótmártással, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások