Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 200 ml fehérbor
- 200 g rizsszemtészta
- 1 - 1.1 l zöldségalaplé
- 100 g friss bébispenót
- 60 g vaj
- 60 g parmezán
- 0.25 db citrom leve
Spenótos rizottó rizsszemtésztából
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 200 ml fehérbor
- 200 g rizsszemtészta
- 1 - 1.1 l zöldségalaplé
- 100 g friss bébispenót
- 60 g vaj
- 60 g parmezán
- 0.25 db citrom leve
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, felöntjük a borral, és ha elfőtte a levét, belekeverjük a tésztát, majd mehet rá merőkanalanként az alaplé. Ugyanúgy csináljuk, mint a rizottót. Amikor az egész szép krémes, és felhasználtuk az összes alaplevet, beledobjuk a spenótot, megvárjuk, amíg összeesik, ezután belekeverjük a vajat, a reszelt parmezánt, a citromlevet, és elzárjuk. Tálalás előtt hagyjuk állni legalább 5 percet, és kész is.
Ha tetszett a spenótos rizottó rizsszemtésztából receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!