Vegetáriánus ételek

Kuszkusszaltöltöttsütőtök

Kuszkusszal töltött sütőtök

Hozzávalók
1 db
sütőtök
A tetejére
2 ek
pirított dió
1 csokor
friss petrezselyem
70 g
kéksajt
4 ek
aszalt vörös áfonya
A töltelékhez
100 g
kuszkusz
3 ek
szójaszósz
200 g
víz
70 g
vaj
1 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.25 db
szerecsendió
1 csokor
friss zsálya
50 g
pirított dió
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

Először hosszában elfelezzük a tököt, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kiszedjük a magjait, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul, ez minimum 40-50 perc. Ezután kivesszük, 1 cm vastagon meghagyjuk a belsejét, a többit kikaparjuk.

A töltelékhez a kuszkuszt összekeverjük a szójaszósszal, felöntjük a felforralt vízzel, lefedjük, és hagyjuk, hogy megszívja magát. Ezután a vaj és olaj keverékén üvegesre pároljuk az apróra vágott kétfajta hagymát, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, megszórjuk az apróra vágott zsályával, és az egészet lepirítjuk. Rárakjuk a kuszkuszt, a sütőtök belsejét, az apróra vágott diót, meglocsoljuk a citromlével, sózzuk, borsozzuk, és visszatöltjük a sütőtökbe. Tálalásnál megszórjuk pirított dióval, petrezselyemmel, kéksajttal és a vörös áfonyával.

Kuszkusszal töltött sütőtök
Kuszkusszal töltött sütőtök

Még több sütőtökös recept:

Sajtkrusztás sütötöksaláta

Sütőtökös-chilis hummusz

Sütőtökös amerikai palacsinta

www.streetkitchen.hu

Ezzel a recepttel szerintem sikerült megmutatnom, hogy egy töltött sütőtök is lehet egy korrekt ünnepi fogás! Aki pedig hiányolná a húst, tökéletes mindenféle sült mellé!

Hozzávalók

3 - 4 főre
1 db
sütőtök
A tetejére
2 ek
pirított dió
1 csokor
friss petrezselyem
70 g
kéksajt
4 ek
aszalt vörös áfonya
A töltelékhez
100 g
kuszkusz
3 ek
szójaszósz
200 g
víz
70 g
vaj
1 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.25 db
szerecsendió
1 csokor
friss zsálya
50 g
pirított dió
0.5 db
citrom leve

Először hosszában elfelezzük a tököt, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kiszedjük a magjait, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul, ez minimum 40-50 perc. Ezután kivesszük, 1 cm vastagon meghagyjuk a belsejét, a többit kikaparjuk.

A töltelékhez a kuszkuszt összekeverjük a szójaszósszal, felöntjük a felforralt vízzel, lefedjük, és hagyjuk, hogy megszívja magát. Ezután a vaj és olaj keverékén üvegesre pároljuk az apróra vágott kétfajta hagymát, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, megszórjuk az apróra vágott zsályával, és az egészet lepirítjuk. Rárakjuk a kuszkuszt, a sütőtök belsejét, az apróra vágott diót, meglocsoljuk a citromlével, sózzuk, borsozzuk, és visszatöltjük a sütőtökbe. Tálalásnál megszórjuk pirított dióval, petrezselyemmel, kéksajttal és a vörös áfonyával.

Kuszkusszal töltött sütőtök
Kuszkusszal töltött sütőtök

Még több sütőtökös recept:

Sajtkrusztás sütötöksaláta

Sütőtökös-chilis hummusz

Sütőtökös amerikai palacsinta

Ha tetszett a Kuszkusszal töltött sütőtök receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept