Vega
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 3 db paradicsom
- 1 ek sűrített paradicsom
- 270 g konzerv csicseriborsó
- ½ tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 csipet chilipehely
- só, bors
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kis csokor menta
- 150 g bulgur
- 400 ml víz
- 100 g vaj
A tálaláshoz
- zsírosabb joghurt
- petrezselyemzöld
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 3 db paradicsom
- 1 ek sűrített paradicsom
- 270 g konzerv csicseriborsó
- ½ tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 csipet chilipehely
- só, bors
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kis csokor menta
- 150 g bulgur
- 400 ml víz
- 100 g vaj
A tálaláshoz
- zsírosabb joghurt
- petrezselyemzöld
A török piláf elkészítéséhez egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, és rádobjuk az apróra vágott hagymát. Közepes lángon 8-10 perc alatt üvegesre pároljuk, majd jöhet rá a zúzott fokhagyma is. Erre mehet a kockára vágott kaliforniai paprika, majd pár perccel később a felkockázott paradicsom is. 6-8 percig hagyjuk párolódni, hogy a paradicsom egy kis levet eresszen, majd jöhet rá a sűrített paradicsom, és az egészet alaposan elkeverjük.
Rádobjuk a csicseriborsót, a fűszereket és a felaprított zöldfűszereket is, alaposan összekeverjük, majd jöhet a bulgur, és felöntjük a vízzel (kb. egy ujjnyira lepje el, ezt a bulgur be fogja szívni). Keverünk rajta még egyet, majd letakarjuk, és kb. 25 perc alatt készre főzzük. Ezután belekeverjük a vajat, és tálalhatunk is. Rákanalazzuk a joghurtot, és megszórjuk egy kevés aprított zöldfűszerrel.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a török piláf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több recept Handitól, nem csak a török vonalon maradva!
Rántott halloumi sajt török rizzsel