Hirdetés

Tuti köret: Hasselback burgonya

Hozzávalók

5 - 6 db nagy krumpli
100 g vaj
4 - 5 ág rozmaring
só, bors
4 - 5 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tuti köret: Hasselback burgonya

A sült burgonya egy örök klasszikus, egyszerűen minden formájában imádjuk, és nincs ezzel másképp a Föld nevű bolygó lakosságának nagy része sem. A legizgibb sültkrumpli díjat mindenképp a hasselback krumpli nyerhetné el, ami jól néz ki, baromi finom, szóval minden mellette szól.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6 db nagy krumpli
100 g vaj
4 - 5 ág rozmaring
só, bors
4 - 5 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


TIPP: ha már úgyis megsütöd a krumplit a sütőben, dobj mellé pár egész fej fokhagymát is! Krémesen finomra fognak sülni, isteni lesz egy szelet húsra vagy a krumplira kenve.

Fotó: Fördős Peti

A krumplikat egy jó éles késsel elkezdjük bevagdosni úgy, hogy az aljuknál még épp ne vágjuk át őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, amibe fokhagymanyomóval beletörjük a fokhagymákat, és hozzáadjuk a rozmaringot is. Az egészet elkeverjük, majd a krumplikra locsoljuk. A résekbe még rozmaringágakat szurkálunk, hogy a zöldfűszer íze minél jobban átjárja a burgonyákat, majd az egész mehet be a sütőbe 180 fokra, 20 percre.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások